Şu ülkeyi savunan, "arabam var" diye hava atan kişi? Evet, anlamış olduk. Farklı bir konuya bağlamıyorum köpeği ezip kaçman ve ehliyetsiz araç kullanıp hız yapman buna örnek. Git karakola teslim ol, diğer türlü bulunursan hapis cezasından yargılanabilirsin. Tabii, ailen kefil öderse orası ayrı. Arabayla kaçtığın için "kasten hayvan öldürme'den" yargılanacaksın. 6 aydan 4 yıla kadar hapis var. Evcil hayvanı kasten öldürmeye çoğunlukla para ile çıkartmıyorlar. Karşıda olan adamın vicdanına kalmış. Ehliyetsiz araç kullanma cezası 2,668 TL. 16 yaş araç kullanma cezası 1,228 TL. İtiraf edersen yarı yarıya bir indirim yapabilirler ve en azından adam seni şikayet etmemesi için bir neden oluşturmuş olursun. Seni bulursalar bunlardan yargılanacaksın. Hız olayını saymadım.
Gayet de bilerek çarpmış. 16 yaşında olduğuna göre ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu ve köpeği çarptığı gibi veterinere götürmesi gerektiğini biliyordur herhalde.
Merhaba kuzenimle ara sokakta biraz hızlı gidiyorduk. Kuzenim 16 yaşında arabayı gizlice aldık ve tam giderken evin içinden süs köpeği önümüze zıpladı küçük olduğu için görmedik üstünden geçtik. Tümsek hissettik aynaya baktığımızda köpek ezilmişti korktuk kaçtık hemen. Olay 1 saat önce yaşandı ne yapmalıyız?
Fatiha okuduktan sonra bir daha böyle yanlış şeyler yapmamanın dersini alırsınız. Ek olarak sizi sürekli troll yorum yaparken görüyorum, troll konu olduğunu da düşünmedim değil. Varsayalım ki gerçek, dersinizi almış oldunuz.
Gayet de bilerek çarpmış. 16 yaşında olduğuna göre ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu ve köpeği çarptığı gibi veterinere götürmesi gerektiğini biliyordur herhalde.
@Kryptonian
Bilerek yapması veya yapmaması önemli değil. Sen burada "hiçbir işe yaramıyor" diyorsun. O hayvan bir can, bizde bir canız. Her yaşayan canlı bir candır. Sen kendini değersiz olarak görüyorsan anlarım ve tartışmaya girmem zaten. Ama bu kadar duygusuzluk olmaz, yapmayın Allah aşkına ya. Bir canlının acı çekmesi sizin hoşunuza mı gidiyor? O zaman değersiz bir varlık olduğun için boşuna dünya kaynaklarını tüketme? Ne dersin?
Aynen kardeşim köpeğe çarp ve ardından kaç, ne kadar iyi bir aileye sahipmişsiniz siz ya. Ülkede önüne gelen çocuk yapıyor. 16 yaşındaki birisi gizlice arabayı kaçırıp kuzenini alıyor sonrasında bir tane köpeği ezip kaçıyor.