Çözüldü Yay kurulum hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bunker
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
Merhaba,
Yay paketini kurmak istediğimde resimde görmüş olduğunuz hatayı almaktayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1661454767837.png

Merhaba,
Yay paketini kurmak istediğimde resimde görmüş olduğunuz hatayı almaktayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 1495793
PKGBUILD inceliyorum, birazdan sorunu muhtemelen cozecegiz.

Bahsedilen argumanin koyulacagi yeri bulamadim. Arastiriyorum.

Hocam muhtemelen su an bir sorun var o pakette, git clone https://aur.archlinux.com/yay-bin.git yapin, makepkg -si yapin derlemeye gerek olmadan onceden derlenmisini kursun.

PKGBUILD inceliyorum, birazdan sorunu muhtemelen cozecegiz.

Bahsedilen argumanin koyulacagi yeri bulamadim. Arastiriyorum.

Bu arada saçma bir şekilde bazı git clone yaptığım komutlarda indirdiğim klasör sahibi ben olarak görünmüyordum (root ile indirmedim) buna rağmen "Owner root" olarak görünmekteydi.

Bundan şüpheleniyorum fakat paketlerin tüm sahipliklerini "chown" komutu ile kendi kullanıcıma da verdim.

Bu arada saçma bir şekilde bazı git clone yaptığım komutlarda indirdiğim klasör sahibi ben olarak görünmüyordum (root ile indirmedim) buna rağmen "Owner root" olarak görünmekteydi.

Bundan şüpheleniyorum fakat paketlerin tüm sahipliklerini "chown" komutu ile kendi kullanıcıma da verdim.
Anladim, soyle kolayca cozebilirsin, muhtemelen sorun kaynagi da o olabilir.
cd /home/$USER
sudo chown -R $USER . yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı