Çözüldü Yayın için çift ekran ve ekran kartı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Via

Hectopat
Daha fazla  
Sistemime upgrade yapmak istiyorum. Bu upgrade, OBS üzerinden yayın için yapılacak. Burada kafama takılan bir konu var, mevcut ekran kartım GTX960 2 GB. Bu ekran kartının yanına daha güçlü bir ekran kartı taksam, yayınları GTX960 üzerinden verip taktığım yeni ekran kartından da oyun oynayabilir miyim? Ayrıca çift monitöre geçip bu kartları monitörlere göre kullanabilir miyim?

• Ekran kartı: GTX960 2 GB + * upgrade.
  • Işlemci: Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB önbellek 4 çekirdek.
  • Anakart: B85M GAMING.
  • RAM: Kingston 8 GB (2x4GB) HyperX Savage DDR3 1600MHz + * upgrade.
  • SSD: SanDisk 240GB SSD Plus.
  • HDD: WD 500 GB
  • Güç kaynağı: Thermaltake smartpower 80Plus Bronze 650W.
  • Kasa: Zalman Z11 PLUS midt ATX.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PC'ye iki ayrı kart alıp, iki ayrı PC gibi çalıştıramıyoruz. BENZER ÖZELLİKTE, iki ekran kartını takıp. İki ekran kartının gücünü, tek ekran kartı gibi çalıştırıyoruz. Örnek olması açısından, birinci kart 100 Data işliyebiliyorsa ikinci kart ile (bazı kriterler var) 180 diyelim. Sen buradan 180 değerinden, ne kadar almak istersen o kadarını diğer uygulamaya bırakıyorsun. Artık iki kart devri bitti. En makbulü elindeki kartı satıp, üzerine ne kadar koyabilirsen koyup o kartı tek alıp kullanman dır. Bütçe burada, en önemli kriteri oluşturmakta.
PC'ye iki ayrı kart alıp, iki ayrı PC gibi çalıştıramıyoruz. BENZER ÖZELLİKTE, iki ekran kartını takıp. İki ekran kartının gücünü, tek ekran kartı gibi çalıştırıyoruz. Örnek olması açısından, birinci kart 100 Data işliyebiliyorsa ikinci kart ile (bazı kriterler var) 180 diyelim. Sen buradan 180 değerinden, ne kadar almak istersen o kadarını diğer uygulamaya bırakıyorsun. Artık iki kart devri bitti. En makbulü elindeki kartı satıp, üzerine ne kadar koyabilirsen koyup o kartı tek alıp kullanman dır. Bütçe burada, en önemli kriteri oluşturmakta.

Çözüm
Çok teşekkürler arkadaşlar, artık dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum. İki kart hem daha cok enerji harcayacak hem de yeni nesil bir kart kadar verimli olmayacak sanırım.

Aradan uzun zaman geçmiş ama yanlış bilgiyi düzeltmek istedim. Yayın için farklı ekran kartı takabilirsin ve o ekran kartını OBS veya Streamlabs gibi uygulamalar üzerinden seçebilirsin. Arkadaş yanlış bilgi vermiş. Örneğin RX 6700XT ekran kartı kullanıp yayın için inter Arc A750 gibi ekran kartı takabilirsin. Arc A750'lerin AV1 codec encoder özelliği olduğu için yayınlarda görseli daha iyi sıkıştırıp daha düşük uploadlara rağmen daha iyi görüntü halinde verebiliyor. H264 codec encoder AV1 göre kıyasla çok daha kötü sıkıştırma özelliğine sahip. Bu yüzden AV1 codec destekli ekran kartı alırsan işini görür. En uygunu Arc A750 olduğu için öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı