Yayın için ekran kartı önerisi

Bütçe
15000

WhyShy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar R5 5600 işlemcim ve 1070 Ti ekran kartım var. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum yakın zamanda şu an 15k ya kadar bütçem var. İleride oyun yayınları yapmayı ve kayıt almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla ve biraz da tecrübelerimle sanırım yayın kayıt işleri için NVIDIA kartların daha iyi olduğunu anladım. Siz ne düşünüyorsunuz? Bana ne önerirsiniz hangi marka model GPU almalıyım? Eğer bütçeni biraz daha artır şunu al derseniz o tarz önerilere de açığım ve bilgiliyseniz Intel ekran kartlarının yayın performansını da merak ediyorum.

O bütçede işinizi görecek kart yok maalesef. Belki bütçeyi 22 23 civarına çıkarabilirseniz 5060 Ti 16 GB veya 2.elden 4070 alınabilir. 2.elde 25k ya 5070 bile satan birisini görmüştüm. Bütçenizi eğer gerçekten yayıncılık için uğraşacaksanız biraz arttırmanızda fayda var.

NVİDİA ekran kartlarının kendi içinde yayın için codec bulunuyor bu sebeple yayında ve kayıtta minimum performans kaybı ve minimum kalite kaybı ile rahatça yayın-kayıt alabiliyoruz. Bütçeniz dahilinde aşağıdakileri tavsiye ederim 5060Ti uzun yıllar çok rahat kullanabileceğiniz bir kart arkadaşıma aldık canavar gibi.

işte kafamı karıştıran da bu. Ram fiyartlarının artmasından sonra ekran kartlarında da artış olacak deniyor. Ben de hemen alsam mı birkaç ay bekleyip biraz daha bütçemi artırsam mı bilemedim.

8GB vram sorun yaratmaz mı bazı oyunlarda

Yaratır ama bütçeniz dahilinde en iyi kart olarak bu geliyor. 5 bin lira kadar yükselince 16 gb olan modeli alırsanız kafanız rahat olur.

Yaratır. Sistemdeki RAM miktarı 16 GB ise 8 GB sorun. 32 olsa o kadar etki yaratmaz ama düşük RAM miktarında sorun teşkil edecektir. 2.Elden 20Bin TL ye 4070 satan ilanlar mevcut oralara göz atın derim 12GB VRAM olsa bile kas gücü ve teknolojiler ile işinizi görür. 25K ya çıkabilirseniz 5070 Alın derim tabi.

Yaratır ama bütçeniz dahilinde en iyi kart olarak bu geliyor. 5 bin lira kadar yükselince 16 gb olan modeli alırsanız kafanız rahat olur.
peki eski ama daha üst segment kartlar hakkında ne düşünüyorsunuz mesela 5060 8gb mi yoksa ikinci el 3080 mi? Yoksa bir süre bekleyip biraz daha biriktirip 16gb 5060 mı almalıyım

3000 Serisine kadar geri gitme DLSS 4 teknolojisinden mahrum kalırsın. 4000 Serisi daha makul olacaktır. 4070 diyorum ya sebep bu DLSS4 ve daha güçlü saf güçte 5060 gibi kartlardan. MFG teknolojisi o kadar da mühim değil FG de yetiyor şu anlık.

peki eski ama daha üst segment kartlar hakkında ne düşünüyorsunuz mesela 5060 8gb mi yoksa ikinci el 3080 mi? Yoksa bir süre bekleyip biraz daha biriktirip 16gb 5060 mı almalıyım
Bence 16 gb 5060 ti almalısın. Güncel bir ekran kartı garanti süresi bitene kadar da güncel kalacak sonradan satıp yükseltmek istediğin zaman çok kolay satılır. Yeni oyunların nerdeyse hepsi dlss destekli bu güncel ekran kartlarına göre geldiği için 3080 e oranla daha da performanslı çalışacaktır destekler sayesinde.

peki 16 gb 4060ti lar nasıldır ikinci elde belirli bir fiyatta bulursan al der misiniz yoksa direk söylediklerinize mi odaklanayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…