Yayın için hangi ekran kartı alınmalı?

CaptanOva

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB /AMD Ryzen 5 5600X /Asus Prime B450M-K II /Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 SickleFlow RGB /XPG Gammix D35 8x2 3200Mhz CL16 /ADATA Legend 750 500GB /FSP CMT212A /FSP Hyper Pro H3 650W

MSI G2412 /Gamenote H2002p /Ajazz Ak33 /Glorious Model D
İşlemci Ryzen 5 5600X yayın ve oyun için en mantıklı ekran kartı hangisi? RTX 3070, RTX 4060, RX 6700XT 1080p için.

Yayın için 3060 ve üstü ekran kartı al. Brodcast çipleri oluyor. Yayını Nvidia chipinden daha hüçlü şekilde vererek işlemci yükünden kurtulursun. Bütçene göre al. İleriye dönük diyorsan işlemcin gücüne tam veren ekran kartını al.

Dediğim gibi bütçene ve işlemcine uygun en üstte çıkabildiğin ekran kartını al. Ama Nvidia al. Yayın yapacağım diyorsan kesinlikle Nvidia al. Ek olarak Nvidia Brodcast durumunu bir araştır durumu anlayacaksın. AMD falan hiç o toplara girme. Yok amd şu bu ekran kartına denk geliyor vscileri dinleme. Bende 1 sene boyunca AMD kullandım ve yayın yaptım. 4-5 Aydır Nvidia üzerinden cam gibi yayınlar yapıyorum. İşlemci yüküm OBS artı yok.

Reis bende 3050 var acaba CS Valorant gibi oyunların yayınını açsam sorun yaratır mı?

Reis bende 3050 var acaba CS Valorant gibi oyunların yayınını açsam sorun yaratır mı?
kankam yayın chipi var mı bir araştır. yok diye hatırlıyorum. Bunların içerisinde sadece yayın coderlamak için 8 bitlik bir chip oluyor. Yayını ekran kartı o kanaldan veriyor. Sistem bu şekilde çalışıyor.

Güncelleme: Var diye okudum. OBS üzerinden ayarla geç kankam. P'yi de 5-6 arasında yayında deneyerek belirle, bitti gitti.

İşlemci Ryzen 5 5600X yayın ve oyun için en mantıklı ekran kartı hangisi? RTX 3070, RTX 4060, RX 6700XT 1080p için.

RTX 3070 ile 4060 tartışılır ama ilk önce AMD'yi ele.

Tek bilgisayar üzerinden yayın yapacaksan alacağın marka NVİDİA olacak. Çift PC yayın yapsan ekran kartına bile gerek yok. Çok güçlü çekirdekli işlemcisi olan pc toplayıp geçeceksin. İstersen içine AMD 580 koy bir şey ifade etmeyecek. İşlemci üzerinden yayın vereceksin zaten. Ama tek pc'yse Nvida Brodcast çipi senin hayatını kurtacak.

Hocam 2060SUPER de olabilir. Tavsiye etmem de kendim kullanıyorum, yüksek bitlerde yayın denemesi yaptım. Valorant CS:GO gibi oyunlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat PUBG bi 10-20 FPS kaybı yaşadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…