Yayın için i3 8145U laptopa nasıl yükseltme yapılmalı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, şu sisteme sahip bir laptop var. YKS içerikleri üretiyorum sadece pomodoro yayınlar vs için nasıl bir yükseltme yapmam gerekiyor?
i3 8145U.
4 GB RAM.
128 GB SSD.
UHD 620.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, şu sisteme sahip bir laptop var. YKS içerikleri üretiyorum sadece pomodoro yayınlar vs için nasıl bir yükseltme yapmam gerekiyor?
i3 8145U.
4 GB RAM.
128 GB SSD.
UHD 620.
RAM’i en az 8’e çıkar. Dizüstüne uyumlu bir RAM al ama.

i3 8145U.
4 GB RAM.
128 GB SSD.
UHD 620.

128 GB SSD yeterli zaten bu işler için. SSD olması zaten başlı başına güzel bir durum. Sadece RAM takviyesi yaparsan en az 8 GB olması genel kullanım için yeterli olacaktır. 4+4 yapman daha sağlıklı olur bu sayede çift kanal akitf olur ve daha hızlı çalışır.

Peki hocam 4 daha eklersem rahatlıkla sohbet yayını vs açabilir miyim?

Pomodoro vs ?

Ve RAM'ı kendim mi takayım garantisi bitti laptopun? Hem RAM hem temizlik yaptıracağım da?

Peki hocam 4 daha eklersem rahatlıkla sohbet yayını vs açabilir miyim?

Pomodoro vs?

Ve RAM'ı kendim mi takayım garantisi bitti laptopun? Hem RAM hem temizlik yaptıracağım da?

Hocam öncelikle 8 GB yeterli olur diye dedim. Ama yayın olayı aklımdan çıkmış. Pomodoro rahatlıkla açar zaten basit düzeyde bunlar. Şu anda örnek olarak RAM ne durumda? Görev Yöneticisi'nden kullanırken yüksek ihtimalle sonuna kadar kullanıyordur. Laptop modeli nedir? Kendin takarsan daha iyi olur zaten RAM, SSD takmak gayet basit bir işlem. Aslında bakım da gayet kolay ama ilk yapacaksan biraz fazla dikkatli olman gerekir. Bu durumlarda problem yaşarsan yardımcı olurum. Garantisi bitmeseydi bile çoğu marka güncellemelere izin veriyor bakım haricinde. Onlarda genelde garanti etiketi bulunur zaten.

Hocam RAM dediğiniz gibi sonuna kadar kullanıyor ben 4 GB aynısından alıp takarım bir lonu açayım ne almam gerekliyse alayım? Kendim yaparım olmadı bir yere götürürüm

Dell latıtude 3400 madeli

Hocam RAM dediğiniz gibi sonuna kadar kullanıyor ben 4 GB aynısından alıp takarım bir lonu açayım ne almam gerekliyse alayım? Kendim yaparım olmadı bir yere götürürüm

Dell Latitude 3400 madeli

32 GB kadar destekliyor anakart. İstersen direkt 16 GB da yapabilirsin 8+8 en sağlıklısı o olur. Ama 8 GB bile 4 GB göre daha iyi iş görecektir. Ama arka planda ekstra program açayım falan dersen 8+8 öneririm. Onda bir problem yaşamazsın zaten. RAM değiştirmek falan kolay zaten ama bakım için dediğim gibi risk atmaya değmez eğer bilmiyorsan. Dediğim gibi ikisi birlikte değiştiği takdirde direkt bunu alıp kullanabilirsin. Bu set bu şekilde 2000TL geliyor. Ama tek tek alındığında daha doğrusu tek fiyatı 800TL olduğu için 1600 oluyor. Fakat garip şekilde üstüne ekleme yapılıyor. 16 GB üstüne de çıkmaya gerek yok bu modelde zaten. Harici ekran kartı olup oyun oynatsaydı önerebilirdim. Oda en az 2 GB olan bir ekran kartı olması gerekiyor işlemci ile iyi çalışması açısından 940M gibi.

Son düzenleme:

Hocam bence abartmaya gerek yok laptop belli 4+8 yapabilirim ya da 4+4. Termal macunda sürerim o şekil olur gibi

Hocam bence abartmaya gerek yok laptop belli 4+8 yapabilirim ya da 4+4. Termal macunda sürerim o şekil olur gibi

Abartmadan kastın duruma göre değişir. Ben direkt daha uğraşmamak adına dedim. Yoksa 8 yerine en azından 12 GB yap ki rahatlıkla işini görsün. 8 GB pek tercih etmeni önermem çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…