Yayın için işlemci veya ekran kartından faydalanmak

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Biyolog
Twitch yayıncılığına başlamayı düşünüyorum. Tabi ki zevk için yayın açacağım. İnternetim buna her ne kadar müsade etmese de bunu yapmaya karar verdim. Oturduğum yerde TTnet altyapısı mevcut ve en fazla 24 Mpbs download, 2 Mpbs upload hızı alabiliyorum. Altyapının müsade ettiği en iyi değer bu. Gelelim size danışmam gereken konuya. Sistemin parçalarını link şeklinde bırakıyorum. Ben yayını sadece CPU üzerinden 1600 bitrate ile yaptım. Deneme yayını açtığımda 30 FPS'de haliyle normalin üzerinde pikselleşmelerle karşılıyorum. İlk sorum GPU üzerinden yapsam pikselleşmelerin önüne geçmiş olur muyum? 2. sorum ise yayını GPU üzerinden versem pikselleşme de azalma olur mu ? Teşekkürler.

Sistemim:
CPU: Ryzen 5 1600
Ekran Kartı : Gigabyte WINDFORCE GTX 1060 6 GB OC
RAM: (2x8) 16 GB G.skill RipjawsV 3000 Mhz

Son düzenleyen: Moderatör:
Shadowplay ile GPU üzerinden yayın açarsın fakat orada durum daha da kötüleşecektir. Obs ile CPU üzerinden açılan yayınlar en temiz yayınlardır. 5000 Bitrate de bile yeri geliyor istenilen görüntü elde edilmiyor upload hızını biraz daha yükseltme durumun olursa bir şeyler değişebilir iyi forumlar

Anladim fakat maalesef altyapi daha fazla hiza musait degil. Bu durumda CPU uzerinden devam edecegim mecburen. Tesekkur ederim.

Rica ederim aynı sorun maalesef bir çoğumuzda var iyi forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…