Yukarılara çıksın diye re-up yapıyorum arkadaşlar. Diğer konu eridi gitti çünkü.
Evet arkadaşlar 3. günümde delirmiş bir şekilde bu konuyu açmaktayım. Aklınıza gelebilecek her türlü yöntemi denedim aklıma gelen denediğim yöntemleri de söyleyeceğim yardımcı olacak arkadaşların kafasında elemesi için.
Deneyimlerim sonrası sadece yayın izlerken mavi ekran almaya başladığımı anladım. Olayların başlangıcı ise format atmam ile başlıyor. Bilgisayarımı formatladıktan sonra bunları yaşamaya başladım. Formattan önce hiçbir sıkıntım yokken bilgisayarım Twitch platformunda yayın izlerken saçma bir şekilde farklı hata kodları vererek mavi ekran vermeye başladı. Verdiği hata kodlarından bazılarının isimleri ise şunlar;
+Kernel Security check faiulre.
+Drıver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Beni delirten nokta şu ki bazen sık sık olurken bazen birkaç saat boyunca olmaması fakat asıl kafamı karıştıran konu normal bir şekilde bilgisayarı kullanırken yaşamıyor olmam. Saatlerce oyun oynasam da bu hatayla karşılaşmıyorum. Ama yayına girdiğimde aniden bu hatayı alıyorum. Ayrıca Google de sık sık çöküyor.
Denediğim yöntemler(aklıma gelenleri yazıyorum deneyipte unuttuğum olabilir.)
-Tekrardan format attım.
-Driverleri yeniledim.
-Services. Mscden eylem yürütme olarak değiştirdim.
-Bellek tanılama yaptım.
-BIOS ayarlarına default a çektim.
-Tekrar format atıp hiçbir şey yüklemeden Microsoft'un kendi tarayıcısından girip denedim ve yine mavi ekran aldım.
-Ekran kartımın eski driverini denedim.
-Farklı Windows format dosyası denedim.
-Sfc /scannow komutunu uyguladım.
-Aklıma gelenler bu kadar.
Bilgisayarım masaüstü bu arada.
Özellikleri:
Ryzen 5 3500X 6 Core Processor 3.6GHz
16 GB RAM.
AMD Radeon 5500XT 8 GB OC Edition.
B450M H anakart.
Özellikleri yazarken bunları yazıyoruz sanırım. Bir tecrübem olmadığı için bunları yazıyorum.
Minidump dosyalarının linklerini bırakıyorum:
drive.google.com
-Ek olarak sadece 1 kez yayın dışı mavi ekran aldım.
Evet arkadaşlar 3. günümde delirmiş bir şekilde bu konuyu açmaktayım. Aklınıza gelebilecek her türlü yöntemi denedim aklıma gelen denediğim yöntemleri de söyleyeceğim yardımcı olacak arkadaşların kafasında elemesi için.
Deneyimlerim sonrası sadece yayın izlerken mavi ekran almaya başladığımı anladım. Olayların başlangıcı ise format atmam ile başlıyor. Bilgisayarımı formatladıktan sonra bunları yaşamaya başladım. Formattan önce hiçbir sıkıntım yokken bilgisayarım Twitch platformunda yayın izlerken saçma bir şekilde farklı hata kodları vererek mavi ekran vermeye başladı. Verdiği hata kodlarından bazılarının isimleri ise şunlar;
+Kernel Security check faiulre.
+Drıver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Beni delirten nokta şu ki bazen sık sık olurken bazen birkaç saat boyunca olmaması fakat asıl kafamı karıştıran konu normal bir şekilde bilgisayarı kullanırken yaşamıyor olmam. Saatlerce oyun oynasam da bu hatayla karşılaşmıyorum. Ama yayına girdiğimde aniden bu hatayı alıyorum. Ayrıca Google de sık sık çöküyor.
Denediğim yöntemler(aklıma gelenleri yazıyorum deneyipte unuttuğum olabilir.)
-Tekrardan format attım.
-Driverleri yeniledim.
-Services. Mscden eylem yürütme olarak değiştirdim.
-Bellek tanılama yaptım.
-BIOS ayarlarına default a çektim.
-Tekrar format atıp hiçbir şey yüklemeden Microsoft'un kendi tarayıcısından girip denedim ve yine mavi ekran aldım.
-Ekran kartımın eski driverini denedim.
-Farklı Windows format dosyası denedim.
-Sfc /scannow komutunu uyguladım.
-Aklıma gelenler bu kadar.
Bilgisayarım masaüstü bu arada.
Özellikleri:
Ryzen 5 3500X 6 Core Processor 3.6GHz
16 GB RAM.
AMD Radeon 5500XT 8 GB OC Edition.
B450M H anakart.
Özellikleri yazarken bunları yazıyoruz sanırım. Bir tecrübem olmadığı için bunları yazıyorum.
Minidump dosyalarının linklerini bırakıyorum:
Yeni klasör.rar
drive.google.com
-Ek olarak sadece 1 kez yayın dışı mavi ekran aldım.