Yayın ve oyun için 4K vs 2K Monitör

AwayFromTheWorld

Hectopat
Oynadığım oyunlar pek sistem gereksinimi istemiyor.

Sistem aşağıdaki gibi:
CPU: 3900X.
Anakart: X570-E.
RAM: 2x16 3600 MHz.
GPU: 2080 Super.

Son düzenleyen: Moderatör:
Henüz 4K yayıncılığa yetecek donanım çıkmadı. Yani 2080ti bile 4K da 60FPS veremiyor bazı oyunlarda bir sonraki çıkacak olan ekran kartları bence 4K için olacak yani şuan sıradaki çıkacak olan kartlar.

Lakin, sistem gereksinimi istemeyen oyun demişsin. O vakit 4K monitör alabilirsin hem yeni ekran kartları çıktığında yükseltirsin monitörün sabit kalır. Geleceğe yatırım gibi bir şey.

Samsung LC27FG73FQMXUF ve MSI mag271cqr modellerini kullanıyorum bütçene göre ikisininde tavsiye ederim. 4k ya ise hiç bulaşma derim 2080ti var çok komik FPS ler alıyor oyunlarda.

Son düzenleme:
Yayın yapacaksan eğer grafik olarak yük bindirmek bence gereksiz olur gibi. Yani en kral yayıncı bile bizim ülkede 900p 60FPS veriyor. 1080p veren neredeyse yok. Yani 2K veya 4K'nın senin yayıncılığına bir faydası olcak gibi durmuyor. Ha kendin için istiyorsan o ayrı ama dediğim gibi yük bindirme olayı biraz dert olur bu sefer.

Hatta şöyle söyleyeyim yayını bırak normal oyunculuk için bile RTX 2080Ti 4K oyunlarda neredeyse 60 FPS üzerini nadir görüyor. Hatta çoğunda 45-55 FPS civarlarında şu an.

Kendi göz zevkiniz için 4k alabilirsin ama 2K 144Hz daha mantıklı. FPS kaybı olmadan yayın açabilirsin ama 4K yayın izleyebilecek biri yok .

Her Şey masraf be abi.

4k yayın yapmak için almıyacağım 4K monitorü düşük sistem gereksinimli oyunlar oynayacağım diye düşünüyorum 4K yi fakat bu yük bindirme dediğiniz olayı tam bilmiyorum.
Kendi göz zevkiniz için 4k alabilirsin ama 2K 144Hz daha mantıklı. FPS kaybı olmadan yayın açabilirsin ama 4K yayın izleyebilecek biri yok .

Her Şey masraf be abi.
4K 144 Hz düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…