Yayın ve Video için AMD Sistem Önerisi

LeadMan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Intel sistem toplamaktan yanayım ancak takip ettiğim Twitch yayıncısı AMD sistem kullanıyor ve LoL'de FPS'ine baktığımda 120 FPS falan gördüm. İşlemci olarak iki farklı işlemci seçtim biri AMD A10 7890K diğeri AMD FX X8 9590. Dediğim yayıncıda FX X8 9590 var ve ekran kartı olarak R9 200 Series kullanıyor. Sizce video ve yayın için A10 mu FX mi daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam bütçen nedir?

A10 7890K'da entegre bir GPU var ve bununla FullHD en düşük ayarlarda da olsa AAA oyunları bile oynayabiliyorsun ekran kartı olmadan.
Fx9590 ise AMD'nin müthiş yüksek bir TDP'si olan fazlasıyla gereksiz işlemcisi.
Eğerki 1.500TL gibi bir fiyata bilgisayar toplayacaksak A10 7890K işini görebilir fakat bunun üzerine çıktığında ve illaki AMD olsun dediğinde sana en uygun işlemci FX8350'dir. Yanında verilen soğutucu ile 4.5Ghz hatta daha üzerine rahatlıkla çıkabilirsin.
Sana önerimiz tabii ki intel'in Skylake serisi bir işlemcisi olacaktır illaki AMD alacaksan da Zen'i beklemen...
Ben yarın alıyorum sistemi, illaki de AMD olacak diyorsan FX8350 veya FX8370 işini görür.

Teşekkürler AAA oyunlar neler csgo lol gibi genel oyunlar felan mı? Skylake sistemlerde i5 işlemcili gtx960 la 4000 tl ye yakın oluyor ve bu fiyatı baya zorluyor onun için amd seçtim ama i5 işlemci AMD ekran kartı nasıl bir seçim olur önerir misin?

Bütçeni biraz daha yükseltebilirsen aşağıdaki sistemi öneririm. Ekran kartı olarak MSI RX 470 Gaming X 4GB burada bulabilirsin.

Toplamda 3500 civarında bir sistem oluyor monitör dahil, istersen monitörü daha ucuz bir şey alabilirsin ve harddisk yerine bir süre ssd ile de idare edebilirsin. Bu sayede sistem 3000 TL civarına kadar düşmüş olacaktır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    37,8 KB · Görüntüleme: 194
İ5 6402p ve RX 470 kullanabilirsiniz sinerjiden toplarsanız 3000tl ye monitörüde sıkıştırabilirsiniz.

HDD sorundeğil elimde 500GB lık Toshiba nın Harici Diski var ve eski kasamdaki HDDyi de sökerim yenisini alana kadar onu kullanırım.

İ5 6402p ve RX 470 kullanabilirsiniz sinerjiden toplarsanız 3000tl ye monitörüde sıkıştırabilirsiniz.
Seçtiğiniz işlemci 1.90 upload ile yayın yaparken sorun çıkarmaz demi çünkü elimde laptop var ve video çekimlerinde sorun yok ancak yayınlarda bana zararı yok ancak izleyicilere takılmalar oluyor. Ondan sordum.

Buyur 3000 TL'lik sistem, eğer orjinal Windows istiyorsan Kinguinden 80 TL'ye bulabilirsin.

Dosya Ekleri

• 3k2.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 149
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…