Yayıncı olmak için iyi oynamak yeterli midir?

Kesrag

Centipat
Makaleler
1
Mesela LoL'de West Master seviyesinde oynuyorsak bu yeterli gelir mi? Muhabbet tarzı şeyler var ama beni izleyecek bir kitle bulmak icin illa başka yayıncılarla oynayıp tanınmak mi gerek?

İşini iyi yapar ve eğlence işini çözersen tamam. Gelişirsin.

Ustam ne kadar iyi olursan ol bir yerden patlaman lazım mesela yayında komik bir durum olur bunu instada büyük sayfalar paylaşır oradan seni görenler izlemeye gelirler. Hangi platformda yayın yapacaksın bilmiyorum ama yanına bir kız arkadaş al az da olsa biraz dekolte giyinsin her türlü izleyici çekersin. Çoğu kişi yayınları gezerken kız gördümü eli ayağı titriyor pat diye gelirler yayınına bir de muhabbet sardımı tadından yenmez. Bir süre böyle devam et ufak ufak büyürsün.

Çok fazla yayıncı videosu izlemem. Tanıtım amaçlı beta sürecindeki oyunları oynayanların çoğu iyi oyuncu değildi. Zaten yayıncının amacı izleyiciyi etkileyip kendilerine abone etmek. İzleyiciyi etkilemenin ilk şartı iyi oyunculuktan ziyade profesyonel yayıncılık ve izleyiciyi abone olmaya ikna edecek Aura'ya sahip olmaktan geçiyor. Çok iyi oyuncu olup hiç iyi yayıncı olamadığından bu sektörde tutunamayan çok örnek var.

Keza çok iyi ekipmanlara sahip olursun ama kamera karşısında izleyiciye ulaşmakta sorun yaşarsın yine tutunamazsın. Bunlar buzdağının görünen kısımları... Birde yayıncılığın kaderinde yayıncı dayanışması, toplu destek, toplu linç gibi karanlık mevzular var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…