Yayıncılığa başlangıç için ekipman önerileri

Yagami_Light07

Hectopat
Yer
İzmir-Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 3700x
RTX 3070
16 GB Ram
X570 Anakart
Meslek
Hukuk Okuyor 2/4
Oyun üzerine Twitch ve YouTube'da aktif olarak içerik üretmeye başlamayı düşünüyorum.
Sahip olduğum sistem.
Ryzen 7 3700X işlemci.
RX 5700 XT ekran kartı.
16 GB RAM.
X570-A Pro anakart.
Diğer SSD gibi parçalar yeterli Seviye'de.
Sahip olduğum ekipmanlar.
MSI Optix G24 monitör.
Last voice BM300 mikrofon.
Bloody A9081 mouse.
Kamera veya 2. ekran yok. Bunlar dışında 2000 TL civarı bir bütçem var. Bana hangi ekipmanları önerirsiniz? 2. ekrana ihtiyacım var mı? Kamerasız olur mu?

Kamerasız bence olmaz, insanların o oyunu oynamak yerine sizin oynamanızı izlemesi için onlara bir sebep vermelisiniz. İkinici Monitör ise gerek yayınlarda gerek OBS için rahat kontrol amacıyla lazım, küçük kare bir monitör bile işini görür, ekipman falan hikaye, tekrarlıyorum ki mevzu başkalarının seni izlemesi için bir sebepleri olmasından ibaret.

Bence 2. monitör ve kamera alın. 2. Monitör olarak çok abartı bir şey almanıza gerek yok bunu alabilirsiniz. Webcamler hakkında bir bilgim yok kalan bütçeye de düzgün bir şey alamazsınız zaten muhtemelen bütçe artarsa bunu veya bunu alabilirsiniz.

Ben zaten Büyük bir discord sunucusunda yöneticiyim. Kendime Güveniyorum. Acaba kamera model önerileriniz var mıdır?

Teşekkürler öneriler için monitörü 2. el düşünüyorum sizce mantıklı olur mu ?

Rica ederim, hiç sıkıntı olmaz ben örnek olarak attım zaten bu monitörü. 2. el güzel fiyata bulursanız 144 Hz bile alabilirsiniz ama dediğim gibi yayın panellerini kontrol etmek için kullanmak maksadıyla 75 Hz civarında bir monitör almanız sorun olmaz bence. Hem fiyattan tasarruf olur. Kamera olarak da uygun fiyat bazında en çok önerilen kameralardan attım ben. İkisi de çok satıyor bir iki tane de logitech model var bu fiyat bazında bu ve bu ancak bunlar 720p. İyi sosyaller dilerim

Teşekürler. Şahsen ben 1080p 60 fps yayın düşünüyordum ama bunlar ile bu olmaz sanırım. Başka kamera önerileriniz var mı? 1080p 60 fps için bütçeyi bir miktar aşabilir sorun değil.

Teşekkürler. Şahsen ben 1080p 60 FPS yayın düşünüyordum ama bunlar ile bu olmaz sanırım. Başka kamera önerileriniz var mı? 1080p 60 FPS için bütçeyi bir miktar aşabilir sorun değil.

Hocam yeni başlayanlar için 720p 30FPS bile yeterlidir ancak 1080p 60FPS'e gelince bütçe çok artıyor. İlk mesajda attığım A4Tech olan kamera 1080p 30FPS bütçeyi artırırım diyorsanız onu almanız en mantıklısı. Bunun dışında ben bütçeyi sonuna kadar çekeceğim derseniz de Razer'ın bu modeli sanıyorum en uygunu olur. Logitech C922 diye bir model var, 1080p 30FPS video kaydediyor. Koskoca Oğuz Sasi'nin meşhur kırılmayan kamerasıdır hatta. Oğuz Sasi gibi yılların yayıncısı bile bu kamerayı kullanirken bence çok uçmanıza gerek yok ama siz bilirsiniz hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…