"Yapay zeka" adı üstünde. Yapay zekaya sorulacak her soruyu önceden düşünüp kodladıklarını mı sanıyorsun? Kodlanmamış bir şey sorulduğu zaman bilmiyorum kodlanmadı mı diyecek?
Şimdi Front-End bence React ile kolaylaşıyor. Çok ileri düzey animasyonlu falan bir şeyler yapamayız ama AntDesign ve Bootstrap componentlerini kolayca kullanıp web sitesi yaparsın yani. Günümüzde bir e-ticaret sitesi, forum sitesi araüyüzü, bu komponentleri kullanarak front-end bilmeden yapılır yanii.
Benim de Front-End için mesela HTML, CSS öğrenmeme çok gerek yok.
Kolaylıklar bir yere kadar işte. Ondan detaylı bilmek şart, yoksa birilerinin eline bakarsın yanii.
Muhtemelen ya meslek lisesinde ya da 2 yıllık bi bölümde okuyorsun hocam, kusura bakmayın ama dediklerimden birinde okuyorsanız size zaten temel seviye programlama bilgisi verirler, mühendislik okursanız bir gün özellikle de veri bilimi, makine öğrenmesi ve yapay zeka gibi alanlarda matematik sıkça kullanılıyor. Yazılım iki üç web sitesi hazırlamaktan ibaret değil ciddi bir mühendislik işidir.
Her eline bilgisayar alan yazılımcı olmak istiyorum diyor yayıncılıkta değişik bir şeyler yapman lazımki millet izlesin seni bence bir yerde iş öğren ama yazılımda tecrübeliysen devam et bence.
Her eline alan yazılımcı olmak istiyorum diyor ama olamıyor. Diploması olmayanları çoğu zaman IK’lar değerlendirmeye bile almıyor zaten, filtreden eleniyorlar.