Kitap Yayınevi önerisi

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Sadeleştirilmiş ya da tam metin halinde kitap satan bildiğiniz yayınevi var mı? Şu sıralar kitap alıyorum da belki daha dikkatli almama yardımcı olur.

Benim bildiklerim:
Arkadaş çocuk.
Epsilon.
Athica.
Tudem.
Pinus.
Dorlion.
Can.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne tarz kitap okuyorsunuz? Okuduğunuz birkaç kitaptan örnek verirseniz, daha net yorum yapılabilir.
Şuan da 16 yaşındayım ve şuana kadar okuduğum kitap sayısı da sayılıdır. Tabii ki de yinede ilgimi çeken bir şey söylemem gerek, bunlarda benim çağımdakilerin ilgi duyduğu yine fantastik, bilim kurgu romanları ile birlikte korku edebiyatı da ilgi alanımda varlar. Onun haricinde metinleri "sadeleştirilmiş" dünya klasikleri yok değil.

Yapı Kredi yayınevinden de güzel kitaplar çıkıyor, tavsiye ederim. Türk edebiyatı eserlerimizin çoğunluğu, Yapı Kredi yayınevinden çıkıyor.
İlk öncelikle teşekkür. O yayınevini de daha fazla göz önünde bulundurmaya çalışırım. Birde acaba siz nasıl kitaplar okuyorsunuz? Böyle 'kesinlikle önermem lazım' diyeceğiniz bir kitap ya da edebiyat tarzı var mı?

Bence genel olarak kaliteli olanlar:
  • Yapı Kredi
  • İş Bankası
  • Can
  • İthaki
  • ALFA
Baya güzel yayınevleri gerçekten. Alfayı ilk kez duydum. Birde bana göre İthaki benzeri olabilecek Athica yayınevini de ben öneririm 😁

@CyHan_Atalay, piyasada bulunan kitapların çoğunu okudum. Abartmıyorum bu arada, gerçekten okudum. :D Kitapların çoğu hakkında fikrim var. Öncelikle Hasan Ali Yücel klasiklerinin hepsi iyidir, oradan okuyabildiğinizi okuyun derim. İlginizi çekecektir. Türk Edebiyatı klasiklerini de Yapı Kredi yayınlarından okurum. Önce kendi edebiyatımızdaki eserleri tanıyın, ondan sonra farklı edebiyatların eserlerine de göz atın derim. Donkişot, İlahi Komedya gibi eserleri okumadan önce kendi edebiyatımızdan da okumalar yapın, çok faydasını görürsünüz.
@CyHan_Atalay, bütçe sorununuz yoksa İthaki iyidir, İthaki'nin kitapları genel olarak pahalı. Çevrilmeyen kitapların çevirisini ilk olarak onlar yaptığı için istediği fiyatı çekebiliyorlar, o konuda adamakıllı rakibi yok.

@CyHan_Atalay, piyasada bulunan kitapların çoğunu okudum. Abartmıyorum bu arada, gerçekten okudum. :D Kitapların çoğu hakkında fikrim var. Öncelikle Hasan Ali Yücel klasiklerinin hepsi iyidir, oradan okuyabildiğinizi okuyun derim. İlginizi çekecektir. Türk Edebiyatı klasiklerini de Yapı Kredi yayınlarından okurum. Önce kendi edebiyatımızdaki eserleri tanıyın, ondan sonra farklı edebiyatların eserlerine de göz atın derim. Donkişot, İlahi Komedya gibi eserleri okumadan önce kendi edebiyatımızdan da okumalar yapın, çok faydasını görürsünüz.
@CyHan_Atalay, bütçe sorununuz yoksa İthaki iyidir, İthaki'nin kitapları genel olarak pahalı. Çevrilmeyen kitapların çevirisini ilk olarak onlar yaptığı için istediği fiyatı çekebiliyorlar, o konuda adamakıllı rakibi yok.
Özel okula giderken bize baya hikaye ve roman dağıtmışlardı.Hatta ve hatta Bazısı da Türk yazarlar tarafından kaleme alınmıştı. Bununla birlikte senin dediğine sanırsam uyabilecek Türk klasiklerinden "Araba Sevdam" gibi güzel örnekler olabilir. Bunlardan devam ettiririm gibi duruyor. Sonrasında da daha fazla açılırım...

@CyHan_Atalay, Araba Sevdası, Şair Evlenmesi vb. vb. gibi birçok kitabı önce bir okuyun, önce kendi edebiyatımızı tanıyın. Diğer edebiyatlarla da kıyasını yaparsanız, kendi edebiyatımızı ve diğer edebiyatları daha kolay öğrenirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı