Oyun oynarken işlemcim maksimum 85 dereceleri görüyor üstüne çıkmıyor hatta 85 derece de çalışmıyor genellikle 70-75 derece oluyor oyun oynarken top noktası 85 derece yani. Sizce bu durum sorun oluşturur mu? İşlemcim AMD Ryzen 7 3700X.
5800x3D kullanıyorum, normalde 75 dereceyi geçmeyen işlemcim bu yaz 85'e dayanıyor. Normal olduğunu düşünüyorum. En son ne zaman termal macun yenilediniz?
5800x3D kullanıyorum, normalde 75 dereceyi geçmeyen işlemcim bu yaz 85'e dayanıyor. Normal olduğunu düşünüyorum. En son ne zaman termal macun yenilediniz?
Yaklaşık 9 ay önce felan sürmüştüm. Macunda kaliteli bir macun yani ismini unuttumda. Birde benim işlemcimde anlık bir derece artışı olup geri düşüyor yani yüksek sıcaklıklarda kalmıyor geri düşüyor.
Normalde termal macun 2-3 sene geçtikten sonra yapılıyor diye biliyorum. Ayrıca işlemcinin yanında stok soğutucu olarak Wraith Prism gelmişti. Konu açtığımda bu soğutucu 3700X yeterli denmişti.
Normalde termal macun 2-3 sene geçtikten sonra yapılıyor diye biliyorum. Ayrıca işlemcinin yanında stok soğutucu olarak Wraith Prism gelmişti. Konu açtığımda bu soğutucu 3700X yeterli denmişti.
Yük altında bu sıcakta wraith prismle gayet normal endişelenmeyin. Bence güzel bir kule tipi soğutucu bakabilirsiniz o zaman daha aşağılarda seyreder sıcaklığınız.