Evet, kesinlikle yapabilirsin. Hatta yapman gereken bu bence. Benim de temelim çok sağlam değildi, bu yüzden 9 ve 10. sınıfta baya zorlandım. Ama sadece 8. sınıf konularına odaklanarak güzel bir puan alabilmiştim.
Bence burada en önemlisi, her konuyu değil de seçerek çalışmak. Yani 9 ve 10. sınıfta tekrar karşına çıkacak olan konulara öncelik verirsen hem zaman kazanırsın hem de temelin sağlam olur. Mayıs ve yaz tatiliyle birlikte 4 ay gayet yeterli bir süre.
Matematik içinse şunu söyleyebilirim: Konuları sırayla gitmek zorunda değilsin, önce en çok eksik hissettiklerine bak. Mesela dört işlem, rasyonel sayılar, çarpanlara ayırma, oran-orantı gibi konular matematiğin temeli. Bunları bilmeden ilerlemek gerçekten zor oluyor. YouTube'dan sade anlatımlı videolar izleyip, üzerine kolay testler çözmek çok işe yarar. Ayrıca soru çözümlerini izlemek de konuyu daha iyi anlamanı sağlar. Her gün az da olsa düzenli çalışmak en etkili yöntem. Ben yaptıysam herkes yapabilir en alttan başlamaktan çekinme toplamaysa toplama.