Simdi bu yontemdeki en buyuk engel bir odeme yontemi bulmak. Ben bir sekilde PayPal hallettim, ancak yurtdisinda akraba olmayinca olmuyor neredeyse PayPal. Bir sekilde yolunu bulabilirsen yurtdisindan dolarla odeme alma yontemini:
Otur 1 ayini full Blender'da modelleme
veya Luau yazilim dilini ogren Roblox Studio icin. 1 aya ugrasirsan ikisinden birinde rahat yetecek bir duzeye gelirsin. Roblox gelistirici sunucularina katil discord'da oradan hem yardimci olurlar ogrenirken hemde ileride komisyonlari oradan alacaksin.
Hazir oldugunu dusundugunde ilk basta kucuk komisyonlarla basla, 5$ , 10$ vs. Onemli olan komisyonu yabancilardan almak. Zaten en cok talep Amerika/Avrupa kesiminden. Yavas yavas boyle komisyonlari almaya basla, gelistikce, tecrube kazandikca portfoy olustur ve fiyatlari arttir. Iyi caba sarf edersen yazin sonunda en az 2-3K USD olur cebinde.
Bunu onerince bana gulerler genelde. Taa ki kazandigim parayi gosterene kadar. Komisyonlara (Luau/yazilim) basladigim ilk haftalarda calistigim her saat icin 20-25$ aliyordum. Sonra yavas yavas arttirmaya basladim... Bu gunlerde pek ugrasmiyorum oyun gelistiriyorum cunku yine Roblox platformunda. Daha karli ama daha zor.
Hadi en kotu ihtimal gunde 2 tane 10 dolarlik komisyon alsan diyelim. Her komisyon 2 saatini alsin,
Gunde 4 saat is basi 20 dolar
Ayda 600 dolar.
19000 TL.
Ben kendim yazilimla yaptim, ancak tanidiklarim var, modelleme, vidyo editleme, animasyon, efektler ile yine boyle mevlalar kazanan cok kisi taniyorum.