Yaz tatilinde nasıl para kazanılır?

wh1te

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar, bu yaz hayalimdeki ürünü alabilmek için fena para kazanmam gerektiğini fark ettim ve sizlerin önerileriyle beraber kendi fikirlerimi paylaşmak istedim.

Tatilde para kazanma planım:
  • Gün içerisinde asgari ücretle çiftliğe gitmek (tarla, toplama, ayıklama gibi işler...)
  • Akşam vakti kafede garsonluk yapmak (ortalama olarak aylık 8000 TL kazanabileceğimi düşünüyorum net bilen varsa yazabilir)
  • Bir çok sosyal medya hesabını yöneterek çeşitli gelir yolları elde etmek (başarılı sosyal medya girişimlerim oldu, hesap büyütme işlerini biliyorum)

Sizce 2-3 aylık süreçte ne kadar kazanabilirim, sizin başka önerileriniz ya da eklemek istedikleriniz var mı?
Not : 16 yaşındayım

Son düzenleme:
Ingilizcen var mi?

Kanka 8000 TL az olabilir ama yine de şunu söyleyeyim aralıksız çalışırsan akşamları falan haftadada 1 gün tatil olsa en az 27000 alırsın 3 aya ama benim tahminim 33 olabilir.

Hepsini birlikte yapmayı düşünüyorsan 3 aya 80k alırsın.(çok ciddi çalışman lazım)

3'ü de birbirinden kötü. Su sat daha iyi

Bünyeniz kaldırabilirse inşaat veya lokasyonuna göre otel olabilir.

Ben kendi fikirlerimi sunaraktan sizin fikirlerinizi almak istiyorum, mantıklı bir öneride bulunmayacaksanız cevap yazmanızın bir anlamı yok.
Bu fikirlerin gerçekci olmadığını sende biliyorsun. Çiftçiliğe gidersen hayvan gibi yorulacaksın, Aylık 8000 TL alman saçmalık en az 10K vermeleri lazım senin yaşında, Üçüncü bahsettiğin freelance iş sanırım yani sabit bir gelirin olmayacak. Eğer gerçekci bir fikir istiyorsan tanıdık bir yerlere gir. Komilik yaparsın ama büyük ihtimalle küçük işletmeler alır seni bu yaşında. Onlarda 12 saat çalıştırır, yevmiye usulü çalışır, 300-400 yevmiye verirler. En iyisi tanıdık.

Tekerlekçide bir çocuk görmüştüm baya konuştum çocukla tekerlek fln takıyo arabaya o iş güzel bence yapabilirsin imkanın varsa umarım işine yarar

Simdi bu yontemdeki en buyuk engel bir odeme yontemi bulmak. Ben bir sekilde PayPal hallettim, ancak yurtdisinda akraba olmayinca olmuyor neredeyse PayPal. Bir sekilde yolunu bulabilirsen yurtdisindan dolarla odeme alma yontemini:

Otur 1 ayini full Blender'da modelleme veya Luau yazilim dilini ogren Roblox Studio icin. 1 aya ugrasirsan ikisinden birinde rahat yetecek bir duzeye gelirsin. Roblox gelistirici sunucularina katil discord'da oradan hem yardimci olurlar ogrenirken hemde ileride komisyonlari oradan alacaksin.
Hazir oldugunu dusundugunde ilk basta kucuk komisyonlarla basla, 5$ , 10$ vs. Onemli olan komisyonu yabancilardan almak. Zaten en cok talep Amerika/Avrupa kesiminden. Yavas yavas boyle komisyonlari almaya basla, gelistikce, tecrube kazandikca portfoy olustur ve fiyatlari arttir. Iyi caba sarf edersen yazin sonunda en az 2-3K USD olur cebinde.

Bunu onerince bana gulerler genelde. Taa ki kazandigim parayi gosterene kadar. Komisyonlara (Luau/yazilim) basladigim ilk haftalarda calistigim her saat icin 20-25$ aliyordum. Sonra yavas yavas arttirmaya basladim... Bu gunlerde pek ugrasmiyorum oyun gelistiriyorum cunku yine Roblox platformunda. Daha karli ama daha zor.

Hadi en kotu ihtimal gunde 2 tane 10 dolarlik komisyon alsan diyelim. Her komisyon 2 saatini alsin,

Gunde 4 saat is basi 20 dolar
Ayda 600 dolar.

19000 TL.

Ben kendim yazilimla yaptim, ancak tanidiklarim var, modelleme, vidyo editleme, animasyon, efektler ile yine boyle mevlalar kazanan cok kisi taniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…