Yaz tatilinde öğrenciler için çalışılabilecek yerler nelerdir?

AesgAziz

Kilopat
Güncel bir post açayım dedim ihtiyacım da var. Bu sene YKS'ye girdim şimdi yaz tatilinde çalışmayı planlıyorum. Öğrenci olarak mümkünse çalışma saati insancıl seviyede olan hayatsız gibi her gün çalıştırmayan, en azından 1 gün tatil izni veren. İstanbul'da bir yer önerir misiniz?

Yaş 18 ise markete gir dostum tatili var ama ama biraz zor

Öğrencilik yillarimda yaz donemlerinde bircok is yaptim, en insancıl sayilabilecek olani meyve deposunda calismakti. Is agir oluyor ancak garson, komi olup her gun binlerce insanin agiz kokusunu cekmekten cok daha rahat oluyor. Bu tip depolar, fabrikalar yaz doneminde işlek olup surekli donemlik isci ariyorlar. Bu tarz bir yer bulabilirsen güzel olur.

Hepsiburada, Trendyol depolarinda da calismak çok güzel ama onlar da genellikle üniversitelerin acik oldugu donemler kasım indirimleri gibi indirim zamanlarinda universitelerden öğrenci getirip calistiriyorlar, ona da gitmistim, o kadar rahatti ki ben 30 dk molada gidip yemek yiyip 50. Dk da gruba mesaj atip ne zaman is basi yapiyoruz diye sormustum, kat gorevlisi kiz şok olmustu, arkadaşlar mola 30 dk diye defalarca kez yazmisti

Cafe ve restoranda garson olarak çalışabilirsiniz.

Cafe ve restoranda garson olarak çalışabilirsiniz.
Garsonluk bana göre bir meslek değil dostum.

Peki bahsettiğin işleri nerden bulucaz

Garsonluk bana göre bir meslek değil dostum.

Peki bahsettiğin işleri nereden Bulacağız

İşte orası biraz zor. Genelde burada çalışan insanlar yaz döneminde işçi alınacağını bildiği için tanıdık kişileri getiriyorlar, çevrene biraz sorup bu tarz fabrikada çalışan birileri varsa bilgi alabilirsin ( ben genelde babam aracılığıyla duyup başvururdum) İşkur bu konularda çok işlevsiz kalıyor, istersen kayıt açtır, genel beden işçisi diye, işçi arayanlardan haberin olabilir. Ya da Google Maps'i aç, fabrikaların, gıda fabrikalarının lokasyonlarını bul, Google'dan direkt X şehri gıda fabrikaları diye de aratabilirsin, direkt telefondan ara, iş arıyorum de, bu biraz daha zor ama daha garanti bir yöntem, böyle 8-10 fabrikayı arar dönemlik eleman arayıp aramadıklarını sorarsın, 2-3 tanesi bile gel dese mutlaka 1 tanesi kafana yatar girer çalışırsın. Mesaili çalıştıran olursa 2 ay bile çalışsan 3-4 asgari alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…