Deneyemiyorum, bilgisayarı olan deneyebilir belki.C:int aci1,aci2,aci3,yuzseksen=180; printf("Birinci açıyı girmek ister misin?"); scanf("%d",&aci1); printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.") scanf("%d"&aci2); aci3=yuzseksen-(aci1+aci2); printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı",aci3," derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3);
Bir yeri daha düzelttim deneyebilir misin kodu.
Kod doğru.C:int aci1,aci2,aci3; printf("Birinci açıyı girmek ister misin?"); scanf("%d",&aci1); printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.") scanf("%d"&aci2); aci3=180-(aci1+aci2); printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı %d derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3);
Çalışır mı? Telefondan girdiğim ve bilgisayarım için ben çalıştıramıyorum. Hata olan yerleri de düzeltirseniz sevinirim.
Baştaki kütüphane şeysini falan girmedim.
Deneyemiyorum, bilgisayarı olan deneyebilir belki.
Çalışıyor, Aynı sonuçları veriyorlar.Bu altta verdiğimi dener misin çalışıyor mu?
int aci1,aci2,aci3;
printf("Birinci açıyı girmek ister misin?");
scanf("%d",&aci1);
if(aci1==0){
printf("Açısı sıfır olan bir üçgen yoktur şu koskoca dünyada. Lütfen adam akıllı bir acı gir.);
scanf("%d",aci1);
if{aci1==0){
printf("programı kapatıyorum bay bay aşko");
}
else{
printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.")
scanf("%d"&aci2);
aci3=180-(aci1+aci2);
printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı %d derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3);
}
}
Bu nasıl @TheAnyC:int aci1,aci2,aci3; printf("Birinci açıyı girmek ister misin?"); scanf("%d",&aci1); if(aci1==0){ printf("Açısı sıfır olan bir üçgen yoktur şu koskoca dünyada. Lütfen adam akıllı bir acı gir.); scanf("%d",aci1); if{aci1==0){ programı kapatıyorum bay bay aşko); } else{ printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.") scanf("%d"&aci2); aci3=180-(aci1+aci2); printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı %d derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3); } }
C:int aci1,aci2,aci3; printf("Birinci açıyı girmek ister misin?"); scanf("%d",&aci1); if(aci1==0){ printf("Açısı sıfır olan bir üçgen yoktur şu koskoca dünyada. Lütfen adam akıllı bir acı gir.); scanf("%d",aci1); if{aci1==0){ programı kapatıyorum bay bay aşko); } else{ printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.") scanf("%d"&aci2); aci3=180-(aci1+aci2); printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı %d derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3); } }
Bu nasıl @TheAny
Çalışıyor, aynı sonuçları veriyorlar.
C:int aci1,aci2,aci3; printf("Birinci açıyı girmek ister misin?"); scanf("%d",&aci1); if(aci1==0){ printf("Açısı sıfır olan bir üçgen yoktur şu koskoca dünyada. Lütfen adam akıllı bir acı gir.); scanf("%d",aci1); if{aci1==0){ printf("programı kapatıyorum bay bay aşko"); } else{ printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.") scanf("%d"&aci2); aci3=180-(aci1+aci2); printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı %d derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3); } }
Bu nasıl @TheAny
Hata var. Yıldızla işaretledim mesajında. Ek olarak aynı şey 2. açı içinde geçerli. Aşağıdaki daha uygun olur gibi.C:int aci1,aci2,aci3; printf("Birinci açıyı girmek ister misin?"); scanf("%d",&aci1); if(aci1==0){ printf("Açısı sıfır olan bir üçgen yoktur şu koskoca dünyada. Lütfen adam akıllı bir acı gir.); **scanf("%d",aci1); **if{aci1==0){ **printf("programı kapatıyorum bay bay aşko"); } else{ printf("Aferin! Şimdi ikinci açıyı da girersen 2 açısını vermiş olduğun bu üçgenin üçüncü açısını bulabileceğim.") scanf("%d"&aci2); aci3=180-(aci1+aci2); printf("Yapmış olduğum hesaplamalar sonucu bu üçgenin üçüncü yani senin ölçüsünü girmediğin acısı %d derecedir. Bu işlemi beğendiysen bana beğeni atıp yorumlarda beni övebilirsin. Teşekkür eder,yaxşı olmanı dilərəm.",aci3); } }
Bu nasıl @TheAny
int main(int argc, char **argv) {
int aci[3];
for(int i = 0; i < 2; i++) {
X:
printf("%d. aciyi girin lutfen: ", i + 1);
scanf("%d", &aci[i]);
if(aci[i] == 0) {
printf("Hic bir ucgenin acisi 0 olamaz.\n");
goto X;
}
if(aci[i] < 0) {
aci[i] *= -1;
}
if(aci[i] >= 180) {
printf("Aci 180'den buyuk olamaz.");
goto X;
}
if(aci[0] + aci[1] > 180) {
printf("Acilar 180'den buyuk olamaz.");
goto X;
}
}
printf("Guzel, 1. ve 2. aciya gore ucuncu aciyi hesaplıyorum.\n");
aci[3] = 180 - (aci[0] + aci[1]);
printf("3. aci = %d", aci[3]);
}
goto ne onu bile bilmiyorum şu anlık ama teşekkürlerHata var. Yıldızla işaretledim mesajında. Ek olarak aynı şey 2. açı içinde geçerli. Aşağıdaki daha uygun olur gibi.
C:int main(int argc, char **argv) { int aci[3]; for(int i = 0; i < 2; i++) { X: printf("%d. aciyi girin lutfen: ", i + 1); scanf("%d", &aci[i]); if(aci[i] == 0) { printf("Hic bir ucgenin acisi 0 olamaz.\n"); goto X; } if(aci[i] < 0) { aci[i] *= -1; } if(aci[i] >= 180) { printf("Aci 180'den buyuk olamaz."); goto X; } if(aci[0] + aci[1] > 180) { printf("Acilar 180'den buyuk olamaz."); goto X; } } printf("Guzel, 1. ve 2. aciya gore ucuncu aciyi hesaplıyorum.\n"); aci[3] = 180 - (aci[0] + aci[1]); printf("3. aci = %d", aci[3]); }
goto bir etikete geri dönüyor. for ve while loopları birer goto türü gibi düşünülebilir.goto ne onu bile bilmiyorum şu anlık ama teşekkürler