PHP yazdır("Hello World"); ile yazdır('Hello World'); arasında fark var mı?


Hee bunun icin xamppa da mi ihtiyac var? Bir de -t nedir?
 
Hee bunun icin xamppa da mi ihtiyac var? Bir de -t nedir?
Hayır yok. Örnek olsun diye verdim. Ben XAMPP ile geliştirme ortamını ayarlıyorum çünkü uğraştırmıyor konfigürasyon ile. Yüklediğim gibi çalışmaya başlayabiliyorum. Dışarıdan yüklediysen phpMyAdmin'i MySQL yada artık ne kullanıyorsan ona bağlanması için ayarlaman lazım. Ayarladıktan sonra server'ı o klasörde başlatırsan, localhost:<port>/ yönlendirmesi phpMyAdmin'e gidecek.

-t dosyaların olduğu konumu belirtiyor. Yani serverın kökünü belirtiyor diyeyim. O klasör içerisindeki şeyleri yüklemeye çalışıyor yazdığında.
 

Teşekkür ederim. Direkt olarak MySQL workbench ile de yapabilir miyim?
 
Teşekkür ederim. Direkt olarak MySQL workbench ile de yapabilir miyim?
MySQL serverini yönetmeyi mi? Tabii ki yapabilirsin. phpMyAdmin herhangi bir client indirmeden uzaktan sunucunun veri tabanını yönetmek için var. Ancak geliştirme ortamında çalıştırmak istediğin her şey cihazına yüklü olacağı için phpMyAdmin kullanmışsın, yada Workspace, yada Datagrip yada artık başka ne client varsa, fark etmiyor. Senin tercihin.
 

Çok teşekkür ederim.

@TheAny hocam WSL kullanıyorsanız bir şey sorabilir miyim?
 
Son düzenleme:
Hocam ben simdi Ubuntu WSL kullanıyorum. XAMPP'i indirdim CMD'den dizine gidebiliyorum ama Ubuntu'da nasıl dizine gidebiirim.
/mnt/c/ olması gerek. Ben örneği atarken Cygwin ile attım. Windows üzerinde linux shellerini kullanmaya yarayan bir aracı. Fish kullanıyorum windows'ta. Ubuntu'dan yapacağın zaman php -S localhost:<port> -t /mnt/c/xampp/htdocs şeklinde yapman gerekir muhtemelen.
 

Heh teşekkür ederim ben fazladan bir dizine konunlaniyormus ondan olmuyormus yani C icinden difek xamppa gitmek yerine once usere gidiyormusum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…