Yazı yazmak için klavye önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarı sadece yazı yazmak için kullanacak biri için hediye klavye düşünüyorum.

Şu an frisby'nin ortalama bir membran klavyesi kullanılıyor. Bundan geçiş yapacak biri için hangi klavye iyi olabilir?

MX Keys düşünüyorum ama mantıklı mı bilemedim. Sadece bluetooth olduğu için kurulumda da zorlanabilir. Mini versionu alıcıyla da kullanılabiliyor ama full versionun da alıcı gelmiyor.

Mekanik klavyeler daha mı mantıklı olur yazı yazmak için. Kişisel olarak çok rahat bulmuyorum, laptop gibi ince tuşlu klavyeler daha rahat gibi geliyor ama önerilere açığım.

Dostum birkaç arkadaşım da bu şekilde klavye kullanıyordu ve mekanik klavyeye geçtikleri için çok mutlulardı. Vuruş hissiyatları metin yazarken büyük zevk veriyor. Klavye önermek için bütçeni bilmemiz lazım bize bütçeni söylersen birçok kişi yardımcı olabilir bence. Eğer tuşların kalın olduğumu düşünüyorsan buna özel üretilen mekanik klavyeler var yanlış hatırlamıyorsam low profile olarak geçiyor

Bilgisayarı sadece yazı yazmak için kullanacak biri için hediye klavye düşünüyorum.

Şu an Frisby'nin ortalama bir membran klavyesi kullanılıyor. Bundan geçiş yapacak biri için hangi klavye iyi olabilir?

MX keys düşünüyorum ama mantıklı mı bilemedim. Sadece Bluetooth olduğu için kurulumda da zorlanabilir. Mini versionu alıcıyla da kullanılabiliyor ama Full versionun da alıcı gelmiyor.

Mekanik klavyeler daha mı mantıklı olur yazı yazmak için. Kişisel olarak çok rahat bulmuyorum, laptop gibi ince tuşlu klavyeler daha rahat gibi geliyor ama önerilere açığım.

Lenovo K300 sessiz ve basım hissi güzel aydınlatması da var.

Slim klavyeler mi genelde daha sessiz oluyor?

Bunu kullanıyorum kişisel olarak memnunum ama hediye alacağım kişi full klavyeden geçecek. Onun için zor olabilir. Bluetooth değil de kablolu ya da alıcılı bir model düşünüyorum.
Ürünün inceliği veya kalınlığından çok, üründe sessiz tıklama özelliği olması gerekiyor. Bunu da ürün açıklama kısmında görebilirsin. Genelde bu tarz ürünlerin tanıtımında direkt sessiz olması vurgulanıyor. Logitech MK295 bu tür bir klavyedir. Ürünü kullanmadım ama inceleme videolarına bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an Frisby'nin ortalama bir membran klavyesi kullanılıyor. Bundan geçiş yapacak biri için hangi klavye iyi olabilir?

MX Keys düşünüyorum ama mantıklı mı bilemedim. Sadece Bluetooth olduğu için kurulumda da zorlanabilir. Mini versionu alıcıyla da kullanılabiliyor ama Full versionun da alıcı gelmiyor.

Aksine mini de kablosuz USB alıcı yok ama Full versiyonda kablosuz USB alıcı bulunuyor diye biliyorum. Hatta bildiğim kadarıyla mini de kutudan çıkmadığı halde haricen kendiniz de USB Unifying alıcı alıp kullanabilirsiniz. Bana göre MX Keys'in en kötü yanı klavyeyi şarj için bilgisayara taktığınızda kablolu bağlantı ile kullanamıyorsunuz. Ya Bluetooth'ya da USB alıcı ile bağlamanız gerekiyor.
Şunu da belirmek isterim; kutudan çıkan kablosuz USB alıcıyı yazılım ile klavyeye tanımlatmak sandığımdan daha fazla uğraştırdı.

Aksine mini de kablosuz USB alıcı yok ama Full versiyonda kablosuz USB alıcı bulunuyor diye biliyorum. Hatta bildiğim kadarıyla mini de kutudan çıkmadığı halde haricen kendiniz de USB Unifying alıcı alıp kullanabilirsiniz. Bana göre MX Keys'in en kötü yanı klavyeyi şarj için bilgisayara taktığınızda kablolu bağlantı ile kullanamıyorsunuz. Ya Bluetooth'ya da USB alıcı ile bağlamanız gerekiyor.
Şunu da belirmek isterim; kutudan çıkan kablosuz USB alıcıyı yazılım ile klavyeye tanımlatmak sandığımdan daha fazla uğraştırdı.
Biraz daha detaylı baktım, anladığım kadarıyla mini olmayan full versionu unifying alıcı ile geliyor ve çalışıyor. Mini versionu ise alıcı ile gelmiyor ama Unitying'in yeni versionu olan Bolt alıcı ile eşleştirilip çalışabiliyor. Alıcı ayrıca satılıyor ya da m650 gibi mouselar ile alınıp Unifying alıcılar gibi birden fazla cihazı aynı anda kullanmak için yapılandırılabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı