Yazıcıdaki sarı izler nedir?

LemonTree68

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. HP Smart tank 515 serisi bir yazıcıya sahibim ve son aylarda renkli çıktıların hepsini pembe tonlarında basmaya başladı.

Ben de düzeltmek için uygulamadan printhead temizleme gibi işlemlerini yaptım fakat sonuç aynı. En son manuel olarak içini açayım ne var dedim. Baktığımda sarı mürekkep kısmının olduğu yerde fotoğraftaki gibi sarı izler vardı. Bunun sebebi ne olabilir? Ayrıyeten mürekkep seviyelerini de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_6689.jpeg
    IMG_6689.jpeg
    122,7 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_6692.jpeg
    IMG_6692.jpeg
    111 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_6690.jpeg
    IMG_6690.jpeg
    149,4 KB · Görüntüleme: 58
Sadece sarı ağırlıklı baskılarda mı sorun yaşıyorsunuz yoksa mavi-cyan, veya bir renk paleti ile baskı almayı denediniz mi?

Merhaba hocam. Ne zaman renkli yazdırmak istesem renkleri pembe tonlarında ve siyah yazdırıyor. Renk paletlerinde de durum aynı.

Fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım, ilk 2 fotoğrafta internetten aldığım örnek renk paletini yazdırmaya çalıştım. Burada siyah yazılar nedense düzgün çıkmamış. Renkler ise komple yok.

Testleri siz konuya yazdıktan sonra yaptım. Ben makineyle elleşmeden önce renkleri pembe tonunda yazıyordu artık onu da yapmıyor.

Sonuçlar baskı kafasının 3. Dereceye kadar temizlenip hizalanmış hali. Manuel değil otomatik uygulama aracılığıyla yaptım.

Manuel olarak yaptığım muayenede sarı iz ve renk borularında hava boşluğu dışında kayda değer pek bir şey bulamadım dediğim gibi. Birde yazıcı baskı kafasını çıkarıp baktım. Yine birşey göremeyince geri taktım.

Sonraki 2 resim ise yazıcının kendi test sayfalarına ait. Belki burda bulanık gözükmüş olabilir ama siyah renk tonu ve netlikte bir sıkıntı yok. Ayrıca yazıcı raporunda renkli kartuşların boş olduğu belirtilmiş. Halbuki yukarıdaki gibi çeyreği dolu.

Yazıcının kendi içine yüklü renk palet testini bulamadım fakat onda da önceden pembe tonlarını yansıtıyordu.

Son resimde ise pembe tonları derken neyi kastettiğimi anlatmaya çalıştım. Güçlü bir pembe tonu da yakalayamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_6693.jpeg
    IMG_6693.jpeg
    63 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_6695.jpeg
    IMG_6695.jpeg
    340,5 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_6696.jpeg
    IMG_6696.jpeg
    450,5 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_6697.jpeg
    IMG_6697.jpeg
    421 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_6694.jpeg
    IMG_6694.jpeg
    33,6 KB · Görüntüleme: 32
Merhaba hocam. Ne zaman renkli yazdırmak istesem renkleri pembe tonlarında ve siyah yazdırıyor. Renk paletlerinde de durum aynı.

Fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım, ilk 2 fotoğrafta internetten aldığım örnek renk paletini yazdırmaya çalıştım. Burada siyah yazılar nedense düzgün çıkmamış. Renkler ise komple yok.

Testleri siz konuya yazdıktan sonra yaptım. Ben makineyle elleşmeden önce renkleri pembe tonunda yazıyordu artık onu da yapmıyor.

Sonuçlar baskı kafasının 3. Dereceye kadar temizlenip hizalanmış hali. Manuel değil otomatik uygulama aracılığıyla yaptım.

Manuel olarak yaptığım muayenede sarı iz ve renk borularında hava boşluğu dışında kayda değer pek bir şey bulamadım dediğim gibi. Birde yazıcı baskı kafasını çıkarıp baktım. Yine birşey göremeyince geri taktım.

Sonraki 2 resim ise yazıcının kendi test sayfalarına ait. Belki burda bulanık gözükmüş olabilir ama siyah renk tonu ve netlikte bir sıkıntı yok. Ayrıca yazıcı raporunda renkli kartuşların boş olduğu belirtilmiş. Halbuki yukarıdaki gibi çeyreği dolu.

Yazıcının kendi içine yüklü renk palet testini bulamadım fakat onda da önceden pembe tonlarını yansıtıyordu.

Son resimde ise pembe tonları derken neyi kastettiğimi anlatmaya çalıştım. Güçlü bir pembe tonu da yakalayamıyorum.
Baskı kafaları bozulmuş değişmesi gerekli. Siyah baskı kafasının kodu 6ZA17AE, renkli baskı kafasının kodu 6ZA18AE.

Bugün renkli baskı kafasını çıkarıp temizledim. Pembe dışındaki renkler tıkanmıştı. onları açıp geri taktım ve sonuç: renkli basmıyor halen. Değiştireceğim gibi mecburen. :)
Üreticinin verdiği kullanım süresi 1 yıl zaten ikisini de değiştirin siyahın da eli kulağındadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı