Merhaba hocam. Ne zaman renkli yazdırmak istesem renkleri pembe tonlarında ve siyah yazdırıyor. Renk paletlerinde de durum aynı.
Fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım, ilk 2 fotoğrafta internetten aldığım örnek renk paletini yazdırmaya çalıştım. Burada siyah yazılar nedense düzgün çıkmamış. Renkler ise komple yok.
Testleri siz konuya yazdıktan sonra yaptım. Ben makineyle elleşmeden önce renkleri pembe tonunda yazıyordu artık onu da yapmıyor.
Sonuçlar baskı kafasının 3. Dereceye kadar temizlenip hizalanmış hali. Manuel değil otomatik uygulama aracılığıyla yaptım.
Manuel olarak yaptığım muayenede sarı iz ve renk borularında hava boşluğu dışında kayda değer pek bir şey bulamadım dediğim gibi. Birde yazıcı baskı kafasını çıkarıp baktım. Yine birşey göremeyince geri taktım.
Sonraki 2 resim ise yazıcının kendi test sayfalarına ait. Belki burda bulanık gözükmüş olabilir ama siyah renk tonu ve netlikte bir sıkıntı yok. Ayrıca yazıcı raporunda renkli kartuşların boş olduğu belirtilmiş. Halbuki yukarıdaki gibi çeyreği dolu.
Yazıcının kendi içine yüklü renk palet testini bulamadım fakat onda da önceden pembe tonlarını yansıtıyordu.
Son resimde ise pembe tonları derken neyi kastettiğimi anlatmaya çalıştım. Güçlü bir pembe tonu da yakalayamıyorum.