Yazıcımdan filament çıkmıyor

prod.blxr

Hectopat
Daha fazla  
İlk kez kurdum her şey iyiydi, ender 3 v2, filament: Esun3D pla 1.75mm
İçindeki SD Card'dan çıkan "dog" isimli printi denedim.
Önceden A4 kağıdı koyup (her şeyi 0 yüksekliğine getirerek) kağıt hafiften çizilene kadar indirdim.
Her şey güzel duruyordu.
Optimize ettim tamam, bitirdim, filamenti tüp daha fazla alamayana kadar verdim manuel olarak,
Dog printini denedim.
Denemez olaydım, ilk sefer filament tam gitmemiş. 200 derece nozzle ile tablamı çizdi.
İkincisinde az buçuk filament çıktı, çıkıyor çıkmıyor belirsiz.
Üçüncüsünde filamenti alabileceği kadar ittirdim, fakat gene tamamen aynı yerlerden yaka yaka filament az buçuk vererek geçti. Tablamı yaktı adi şey.
Ne yapacağım bilmiyorum. Alakasız kurulum videoları atacaklardan olmayan şöyle adam akıllı deneyimli bu işi cidden bilen birisi çıkıp bana yardımcı olabilir mi?

Yatak ayarını yapamamışsın, tablayı çizdiğine göre nozül tablaya fazla yakın.
Z limit switch pozisyonuna da dikkat et.
En asagi almistim onu daa
Her pozisyonu her axisi 0 yapip test ediyorum
Ama printe gelince hep COK DAHA FAZLA asagi iniyor ve ciziyor tablayi

Switchin bir amacı var, sıfır noktasını anlamasını sağlıyor makinenin. İlk click ettiği noktada bed leveling ayarını yapman lazım. Click etmediği yerde yaparsan ayarı, sonrasında çalıştırınca click edene kadar aşağı inmeye devam eder, tablanı da eğersin.

Birkaç video izle youtube'da bed leveling için. Temel montajını da kontrol et, çarpık olmasın iskelet.

Kanka iste klik olan yere kadar yani sifira kadar indirtip kagit felan koyup hafif cizilene kadar denedim de hep cok daha fazla iniyo bilmiyorum sanki switchi zorluyo.. Icindeki sd carddan cikan printi yaptiriyodum

Z limit switch ve montaj kaynaklı sorun yok diyorsan tablayı daha aşağı al. Aşağıda pay yok diyorsan switchi biraz yukarı alman gerek o payı vermen için. Ama ürünle gelen yayları kullanıyorsan switche ayar çekmen normalde gerekmez.

Dediğim gibi birkaç farklı kaynaktan videosunu seyret. Bed leveling uğraştırır, hemen olmaz başlarda.

Galiba oyle.. Ilk printimi aldim ama bed level biraz asagida kalmis cok az, yuvarlak vs tam olmadi keskin keskin koseli oldu ve printte izler vardi ne bileyim.. Detaylar iyiydi ama hep orumcek agi gibi iz var? Nedendir?
ESUN3D PLA+ 205-220 derece filamenti 220derece nozzle ile kullandim. Bed leveling yuzundenmiydi o orumcek agi gibi kalan yerler?

Yatak seviyesini ayarlayamazsan mutsuzluğun bitmez.

İpliklenme için 6 nolu maddeyi oku, ben CCtree'nin PLA+'ını 205 derecede kullanıyorum. Gereksiz sıcaklık yüksekliği yaşadığın ipliklenme/stringing/oozing sorununu arttırır.

Delik sorunu kayış ya da kayışların gevşek olmasındandır, gevşek olanları bir miktar gerdir. Aşırı gerersen motor ve kayışı yorarsın.

Acele etme, tavsiyem önce kaynakları okuyup/izleyip sonra kullanıma geçmen. Montaj durumunu da sonrasında tekrar gözden geçir.

Mevcut durumda printerına yakın ol, çalışır durumda evde bırakıp gitme.

Son düzenleme:
Tesekkurler. Bed levelingi ayarladim galiba, PLA+ filamenti 220 derecede kullaniyorum ara ara iplik gibi oluyor.
Bed leveling neredeyse tam oldu gibi. Suna baksana?

Dosya Ekleri

• IMG_20210127_165914.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 173
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…