Çözüldü Yazılan yazılımı Defender engelliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alpez

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bir yazılım yaptım, düzgünce çalışıyor ama bir sorun var. Arkadaşlarıma paylaşmak için bir dosya upload sitesine yükledim ve oradan paylaştım. Ama indirirken Google tehlikeli işlem uyarısı vermiş. EXE'yi açmaya çalıştıklarında Windows "Kişisel bilgisayarınız korundu" hatası almışlar. Ben de denedim, bende de oldu. Bu neden oluyor sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

VirusTotal sonucu: VirusTotal

Çözüm
Dosyanın imzası olmadığı için Windows öyle uyarı verebiliyor. Yani bu uyarı virüs olduğu anlamına gelmez. Windows sadece uyarıyor. O uyarı kısmında ek bilgi yazan yere tıklayarak yine de çalıştır deyin. Böylece çalıştırabilirsiniz.

VirüsTotal sonucu false positive ayrıca. Yanlış tespit yani. Bir sıkıntı yok.

Ne uygulaması Windows'un öyle demesi normal.

Dosyanın imzası olmadığı için Windows öyle uyarı verebiliyor. Yani bu uyarı virüs olduğu anlamına gelmez. Windows sadece uyarıyor. O uyarı kısmında ek bilgi yazan yere tıklayarak yine de çalıştır deyin. Böylece çalıştırabilirsiniz.

VirüsTotal sonucu false positive ayrıca. Yanlış tespit yani. Bir sıkıntı yok.

Çözüm
Anlatayım:
1. bilgisayarı açın.
2. dosyayı indirin.
3. sol alttaki arama çubuğuna, "Windows güvenliği" yazın ve girin.
4. "virüs ve tehdit koruması" isimli başlığa girin.
5. sonrasında "virüs ve tehdit koruması ayarları" başlığı altındaki "ayarları yönet" seçeneğine tıklayın.
6. en altlarda "dışlamalar" bölümü olacak. O bölümdeki "dışarıdaki bırakılanları ekle veya kaldır" seçeneğine tıklayın.
7. "bir dışlama ekleyin" seçeneğine basarak dışlamanın türünü (dosya, klasör, dosya türü ve işlem) seçerek dışlamayı ekleyin.
8. ayarları kapatarak dosyayı çalıştırın.

Yazılım benim zaten bu hatayı vermesini istemiyorum indiren kullanıcılarda o yüzden.

Ne uygulaması Windows'un öyle demesi normal.
Çeviri uygulaması ama daha pratik hali.

Kendiniz kod yazıp direkt olarak .exe dosyasına dönüştürüp arkadaşlarınıza atarsanız uyarı vermesi normal. İmza almanız gerekiyor fakat süreci tam olarak bilemiyorum.

Kendiniz kod yazıp direkt olarak .exe dosyasına dönüştürüp arkadaşlarınıza atarsanız uyarı vermesi normal. İmza almanız gerekiyor fakat süreci tam olarak bilemiyorum.

Evet imzayı biliyorum da zaten pahalı bir şey galiba ben eskiden farklı uygulamalar yaptığımda sorun olmuyordu ama bu yaptığım yazılım klavyeye falan da müdahalede bulunuyor o yüzden olabilir mi?

Evet imzayı biliyorum da zaten pahalı bir şey galiba ben eskiden farklı uygulamalar yaptığımda sorun olmuyordu ama bu yaptığım yazılım klavyeye falan da müdahalede bulunuyor o yüzden olabilir mi?
Hayır alakası yok şu anda her çalıştırılabilir dosyada o uyarıyı verir. İmza almadan da bypasslamanın metodları var ama genelde kötü amaçlı olarak kullanılıyor.

Hayır alakası yok şu anda her çalıştırılabilir dosyada o uyarıyı verir. İmza almadan da bypasslamanın metodları var ama genelde kötü amaçlı olarak kullanılıyor.
Evet bypass yapmaya çalışırım da gerek yok zaten sadece şey ilgimi çekti eskiden de 3 4 uygulama yapmıştım aynı şekilde bir sorun olmamıştı o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…