Yazılı sınava listening ve speaking gibi bölümler eklenebilir mi?

Makaleler
1
Okuduğum lise de İngilizce yazilimizda listening, Almanca yazilmizda ise speaking bölümlerinin de olacağı söylendi. Millet "Uzaktan eğitim verimli geçmiyor, kolay soralım." derken bizim okul sağ olsun bizi çok iyi anlıyor. Almanca olayı su anlık net değil ancak İngilizce'de kesin listening yapılıp yazılı kağıdına cevapların yazilacağı söylendi. Böyle bir hakları var mı, yazili sınav sadece kagitan ibaret değil midir? İtiraz etme hakkımiz bulunuyor mu? Ayrıca biz fen lisesiyiz, dil alanında neden bu kadar zorluyorlar?

Yabancı dil derslerinde uygulama sınavı notu olur. Onu oraya yazarlar. İtiraz edemezsin yani.

İtiraz ettiğiniz takdirde lehinize bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum. Belki hocalarınız kıyamazsa ayrı. Ama mümkün. Lisede beş aşamalı oluyordu sınavlarımız bizim de. Dil öğrenmenin günümüzdeki önemini biliyorsunuzdur, iş hayatı için özellikle. Fen lisesi derslerinin ağırlığına eminim. Yoruluyorsunuzdur ama bu da en az onun kadar önem taşıyor. Listening, speaking tecrübesi kazanmamın faydasını üniversite hazırlık atlama, erasmus gibi dönemlerde çok gördüm.

Dil öğrenmenin yararlarını tartışmaya gerek yok, zaten sınıfları bile İngilizce sınavı yapip seviye sistemine göre ayırıp yaptılar. Hocalarımızın bize kiyamamasi diye bir şey maalesef yok, uzaktan eğitim olmasa daha zorlayacaktık -su an kolay sorduklarini söylediklerinden değil- diyen öğretmenlerim var. Yönetmelikte sınavların bu sekilde uygulanması ile ilgili madde bulamadığım için buraya sorayım dedim, cevabınız için teşekkür ederim. İlk duyduğumuzda öğretmene itiraz etmistik ancak kabul etmeyip kaynak da gostermemisti. Sanırım mecbur kabul edeceğiz.

Virüsün kaynağı bizmiş gibi davranıyorlar sahiden. Bu tavır muhtemelen ne ilk ne de son. Sabır ve sınavda şans diliyorum.

Okulların kalite ve itibar anlayışı bu maalesef. Hiçbir şeyi göz önünde bulundurmuyorlar, malum durumu düşünüp tolerans göstermiyorlar. Daha canlı derse adapte olamayıp kamerayı düzgünce konumlandırmayı bilmeyen insanlar "Ben görevimi yaptım" diyip geçiniyorlar. Bu konuda günlerce şikayetlerimi bu konu başlığı altında dile getirebilirim.

b) Öğrencilerin başarısı; öğretim programı öğrenme kazanımları esas alınarak dersin
özelliğine göre yazılı sınavlar, uygulamalı sınavlar, performans çalışmaları ve projeler ile
işletmelerde beceri eğitiminde alınan puanlara göre tespit edilir.
Kaynak: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 43 b).

Böyle bir şey buldum, sınavın "yazılı" olduğu bayağı belirtilmiş aslında. Bu maddeyi lehimize yorumlayabilir miyiz? 1. mesajdaki uygulama sınavı notu olmadığı için yazma ihtiyacı hissettim.
@Vavien..

Hocam bizim 9.sınıfta yaptığımız İngilizce sınavları o dönem henüz virüs yoktu, normal eğitimdi bu şekilde yapılmıştı. 2 sınav olmuştuk birisi normal kağıtta ne aldıysak o şeklinde olmuştu, birisi de 25 puan yazılı, 25 puan listening, 25 puan reading, 25 puan speaking olarak verilmişti. Yüz yüzeyken böyle şeyler yapıyorlardı açıkçası ben memnundum. Ancak online eğitimde bu ne kadar mantıklı, tartışılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…