Çözüldü Yazılıda Doğru Yaptığım Soru Yanlış Kabul Edildi...

• Konuyu başlatan Sanch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.792
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
9. sınıf olarak bilgisayar yazılısı olduk ve gayet güzeldi. Tam beklerken sonuçlar açıklandı ve gözlerime inanamadım. Yanlışım vardı. Hocaya WhatsApp üzerinden sordum ve anlattı, anladım da. Ancak şöyle bir sıkıntı vardı; benim yazdığım cevap yanlış değildi. Soruda bizden bir kod istemiş ve yazdım da. Ancak uzun yolla yazdım. Aynı yere çıkıyordu. Herhangi bir yerde kısa yolla yazın vesaire diye belirtilmemiş. Bu durumda haklı olduğumu düşünüyorum. Normalde az bir puan için canım sıkılmaz ancak... Yarın hoca ile yüz yüze görüşmek istiyorum ancak utanıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Çözüm
Hangi lisedesin acaba? Bilgisayardan yazılı olunan lise meslek lisesi mi acaba? Gerçekten bilmiyorum yanlış anlama.
Korkularınızı ve çekindiğiniz şeyleri Lisede yenin arkadaşlar. Kibar bir dille konuşursan insan olan hiç bir hoca seni azarlamaz. Korkularını lisede yenemeyen bir çok üniversite arkadaşım sürekli mağdur oluyorlar. Yapılan haksızlıklara sürekli boyun eğiyorlar. Yapmayın.

Benzer bir şey bana lisede fizik dersinde olmuştu. Sınavda havuz sorusu çözerken formülü unutmuştum. Bende yaparım diye zorlayıp çözmüştüm. Cevap da işlem de yöntem de doğruydu. Hoca nasıl yaptığımı anlamadığı için üstünü çizmiş. Gidip konuştum mantığını açıkladım. O zaman anladı, ancak bu sefer 'neden benim dediğim gibi yapmadın' dedi yarım puan verdi. Ya arkadaş, ben oturup orda 15 dakika kafa ütüleyip aynı soruyu kendim bir yöntem bulup çözebiliyorsam olayın özünü anlamışım demektir. Okullardaki ezberci eğitim yapısından kaynaklanıyor bunlar hep. Sen arkadaşım git, açıkla ve hakkını al.

Hangi lisedesin acaba? Bilgisayardan yazılı olunan lise meslek lisesi mi acaba? Gerçekten bilmiyorum yanlış anlama.
Çok beğendim soruyu o yüzden en iyi cevap verdim reis .d. Yok fen lisesindeyim.
Hayır bir de düşük puanlı bir yer değil...

Hayır bir de düşük puanlı bir yer değil...
Her okulda 100 100 girerken bizde...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı