Yazılım alanı önerisi

GrandST

Hectopat
Selam, bildiğiniz gibi artık yapay zeka iyi bir ilerleme gösterdi. Web programlamaya ilgi duyuyorum fakat bu alanın yapay zeka tarafından zayıflayacağından korkuyorum. Yapay zekaya da ilgim var fakat web programlamaya daha çok ilgim var. Sizce web programcılık gelecek için iyi bir yatırım mı?

İş imkanı konusunda ikiside iyi meslekler ve farklı alanlar, web programcılık haliyle daha kolay oluyor. Ama yapay zeka mesleklerinin bir sürü dalı var hangisinden bahsettiğine göre değişir.

Selam, bildiğiniz gibi artık yapay zeka iyi bir ilerleme gösterdi. Web programlamaya ilgi duyuyorum fakat bu alanın yapay zeka tarafından zayıflayacağından korkuyorum. Yapay zekaya da ilgim var fakat web programlamaya daha çok ilgim var. Sizce web programcılık gelecek için iyi bir yatırım mı?

Hocam web programlamanın hem istihdam alanı oldukça geniş hem de geleceği de parlak gözüküyor. Ancak artık en deneyimlisinden en deneyimsizine tonla yazılımcı bu alanda çalışıyor ve yapay zekanın da dahil olmasıyla artık bu alandaki rekabet büyük ihtimalle artacak dolayısıyla da rekabetçi ve yeni araçların kullanımına iyi adapte olmuş yazılımcılar için çok ve oldukça iyi kazandıran, sıradan yazılımcılar için ise çok daha az kazandıran bir alan haline gelecek, tabii bu benim şahsi fikrim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı