Yazılım alanına nasıl başlanır?

Cok teşekkürler bu mesajiniz benim icinde cok yararli oldu. Hangi dili kullanayim? JS'yi dedigim gibi bu yaz basinda yine bakmistim biraz ama hatirlamam lazim sizce JS kullanarakmi yapalim?

JS belli bir seviyeye kadar ama sonra yine bıraktım, bu 2-3 kez oldu ama şimdi bir daha başlamak istiyorum

Bence sorun nasil baslayacagini bilmemek degil; nasil devam edecegini bilmemek. Insanlar sana yine tavsiye vereceklerdir fakat senin 4. defa yarida birakmayacagini nereden bilecegiz?

Demem o ki, tavsiyeler alacaksin fakat surdurulebilir sekilde calismak, basladigin isi bitirebilmek nasil yazilim ogreneceginden daha kiymetli. Bugun JS i birakirsin yarin okulu birakirsin.

Eger muhendis olarak yapacaksan gerekli Ingilizce matematik background'undan sonra programlama ogrenmelisin, JS ile de yaparsin bunu Ruby ile de yaparsin fark etmez. Cunku bir muhendis icin gelistirdigi yazilmin bilgisayarda nasil calistigi, memory de nasil tutuldugu, nasil optimize edildigi gibi unsurlar onemlidir. Programlama dilindeki if-else-break-yield vs gibi unsurlar sadece syntax i ifade eder. Bir kere ogrenir gecersin.

Eger yaptigin ise ek olarak yapacaksan, o kadar formal ogrenmene gerek yok. Daha workshop tarzi yuzeysel sekilde ogrenmen gerekiyor. Ornegin data analizi yapacaksan temel SQL, Python ya da R gibi istatistiksel hesaplamayi rahatca yapabilecegin diller ya da Power BI gibi endustride kullanilan toollari ogrenmen gerek.

Surekliligini saglamak icin tavsiye vermeden once, surekliligini bozan seyi bilmek gerek. Havuzu suyla doldurmadan once nereden kacak verdigini anlamamiz gerek. Yoksa sabaha kadar soyle doldur boyle daha hizli dolar diye konussak bos.

Benim kendi oz disiplinim yok ben bundan kaynakli oldugunu dusunuyorum cunku bir şeyi belli bir sure devamli disiplinli bir sekilde yapmaya eksigim var. Bu da benim yazilima ara vermeme nedenim oldu hep. Sizin de dediginiz gibi bir ise baslayip onun bitirmek ve surdurebilir calsimayi ogrenmem lazim. Şu an bilgisayarim yok satdim yeni alacağım en gec 2 aya. Bu 2 ya da kendi oz disiplinimi oturtmaya calisacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…