Full-Stack başladığında, back-end teknolojilerine de hakim olduğun için, zaten native veya cross-platform olarak mobil geliştiriciliğe kayman daha rahat oluyor. Mobil konseptini ve teknolojilerini öğrenmek de web arkaplanına sahip birisi için bence kolay. Oyun hakkında ise hiçbir fikrim yok, yıllar önce sadece bir kereliğine denemek adına Unity'den top yuvarlama scripti yazmıştım
, oyun geliştirme daha kendi içine dönük ve farklı bir konsept olduğu için o konuda bir fikir belirtemiyorum maalesef. Bana kalırsa, kendim de uyguladığım üzere web geliştiriciliği iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Sonrasında konumunuza, alanınıza, ihtiyaçlarınıza göre alan değiştirmeniz de daha kolay olur.
Başlamak için:
Learn what Frontend Development is, what frontend developers do and how to become a modern frontend developer using our community-driven roadmap.
Learn what backend development is, what backend developers do and how to become one using our community-driven roadmap.
sayfalarına göz atabilirsiniz. Dikkat ederseniz Front-End yol haritasının en aşağısına geldiğinizde mobil geliştiricilikle de bağlantılı bir öğe bulunuyor. Bu da demek oluyor ki, edindiğiniz birikim ve öğrendiğiniz teknolojiler neticesinde mobil geliştiricilik için gereken teknolojileri de bilgi birikiminize dahil edebilirsiniz.