Yazılım alanlarından hangisinde ilerlenmeli?

Dragonsaw

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıdaki yazılım alanlarında hangisinde ilerlemeliyim?

Yurt dışında veya Türkiye'de kalıp remote bir şekilde çalışabileceğim alan arıyorum.

Full-stack geliştirici.
Mobil uygulama geliştirici.
Oyun geliştirici.

güncel++

++

@noctus

Son düzenleme:
Full-Stack başladığında, back-end teknolojilerine de hakim olduğun için, zaten native veya cross-platform olarak mobil geliştiriciliğe kayman daha rahat oluyor. Mobil konseptini ve teknolojilerini öğrenmek de web arkaplanına sahip birisi için bence kolay. Oyun hakkında ise hiçbir fikrim yok, yıllar önce sadece bir kereliğine denemek adına Unity'den top yuvarlama scripti yazmıştım , oyun geliştirme daha kendi içine dönük ve farklı bir konsept olduğu için o konuda bir fikir belirtemiyorum maalesef. Bana kalırsa, kendim de uyguladığım üzere web geliştiriciliği iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Sonrasında konumunuza, alanınıza, ihtiyaçlarınıza göre alan değiştirmeniz de daha kolay olur.
Başlamak için:
sayfalarına göz atabilirsiniz. Dikkat ederseniz Front-End yol haritasının en aşağısına geldiğinizde mobil geliştiricilikle de bağlantılı bir öğe bulunuyor. Bu da demek oluyor ki, edindiğiniz birikim ve öğrendiğiniz teknolojiler neticesinde mobil geliştiricilik için gereken teknolojileri de bilgi birikiminize dahil edebilirsiniz.

Hocam aslında benim istediğim şey. Ola bildiğince hızlı kendi ayaklarımın üstünde durmak. Front-end başlıyayım sonrasında Back-end.

Ama aklımda şey var Front-End olarak iş bula bilir miyim sizce ?

Birde hocam şu kurs sizce nasıl ?

Hocam aslında benim istediğim şey. Ola bildiğince hızlı kendi ayaklarımın üstünde durmak. Front-end başlıyayım sonrasında Back-end.

Ama aklımda şey var Front-End olarak iş bula bilir miyim sizce ?
Yani bu konu kendi seviyenize göre değişir de bu tarz işleri aceleyle halledip hızla yüksek gelirli işlere girme beklentisine sahip olmanızı önermem. Tıpkı her meslekte, ustalık gerektiren her zanaatte olduğu gibi bu işin de kendine göre bir öğrenme ve tecrübe edinme safhası bulunuyor ve bunun için de sabır ve çalışmayla birlikte tıpkı diğer her alanda olduğu üzere çetrefilli aşamalardan geçmeniz gerekiyor. Bunları göz önünde bulundurarak planlama yapmanız naçizane tavsiyemdir.

bencede hocam zaten bu iş için kendime 1 yıl verdim. yeterlidir diye düşünüyorum. front-backend için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…