Yazılım/Bilgisayar mühendisliği için en iyi Avrupa ülkesi

Bu pasaport, vatandaşlık olayları ile ilgili bir bilginiz var mı?

Bu pasaport, vatandaşlık olayları ile ilgili bir bilginiz var mı?

Bilgiden çok duyumum var. Yazılım-bilgisayar-elektrik/elektronik-haberleşme gibi sektörlerde ülkeler kaliteli eleman arıyorlar. Dolayısıyla oturma izni vs. kolay alınabilir diye düşünüyorum orada bir şirketten teklif gelirse. Onun dışında yüksek lisansı ve/veya lisansı orada yaparsan işin daha da kolaylaşabilir.

İngiltere pahalı, Polonya ırkçı, Fransa bol torpilli, patronlar kendi yakını olduğu kişileri işe alır ve onları ön plana çıkarır, överken siz geri planda kalırsınız. Almanya en iyisidir.(İskandinavya ülkeleri olabilir.)

Polonya'da düşündüklerimin arasındaydı kötü oldu neyse İskandinavya ülkelerinde pasaport olaylarının sıkıntı olduğunu duymuştum.

En iyi proje hangisindeyse.

Danimarka ve Avustralya'da ( Avrupa denmesine ragmen) gelir vergisi cok yuksek.
Gideceginiz ulkeden ziyade sehrin ve bolgenin cost of living parametrelerini dikkate almaniz gerek.
Amerika'da Omaha'ya gidersen bambaska yasarsin, California'ya da bambaska.

Benim icin diger her sey esitse iklime bakar, 3 sene Rochester'da takildim totom dondu.

Avrupa diye belirtmişsiniz ama konuda Kanada'yı da sorduğunuz ben biraz alternatif bir tavsiye vereceğim. Zaten @couza da yazmış, genel olarak mühendislik dallarında, özellikle de yazılım ve veri analizi gibi konularda ABD'nin vadettikleri Avrupa'ya göre çok daha fazla. Bunu özellikle maaş skalalarını karşılaştırınca görebilirsiniz. Ha tabii Avrupa'nın kendince faydaları (daha iyi bir sağlık sistemi, Türkiye'ye yakınlık vb.) var ancak alanda ilerlemek sürekli kendinizi geliştirip yüksek seviyede kazanmak istiyorsanız naçizane tavsiyem ABD ya da Kanada'da bu işi yapmanın daha mantıklı olduğu yönünde.

Bu noktada da ABD ve Kanada'nın göçmen politikaları işin içine giriyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Kanada'ya göç etmek, vatandaş olmak ABD'ye göre çok daha rahat. Tabii bu sizin spesifik planlarınıza da bağlı. Şu an hayatınızın ne noktasındanız bilmiyoruz. Başka bir kariyerin ortasında yazılıma kaymak ve yurt dışına gitmek başka lisedeyken yurt dışında üniversite okumaya gitmek ve hayatınızı orada devam ettirmek başka. Dediğim gibi gelmek istediğiniz nokta, ne kadar hırslı olduğunuz, ne kadar çalışmak istediğiniz ya da istemediğiniz gibi kararınızı etkileyecek pek çok faktör de var.

Şuan aklımda Kanada var. ABD tercihlerimin sonlarında, bilmediğim bir nedenle Amerika'da yaşamaya pek sıcak bakmıyorum. Üniversiteyi Türkiye'de okuyup yurt dışında çalışmayı planlıyorum.

Şu an aklımda Kanada var. ABD tercihlerimin sonlarında, bilmediğim bir nedenle Amerika'da yaşamaya pek sıcak bakmıyorum. Üniversiteyi Türkiye'de okuyup yurt dışında çalışmayı planlıyorum.

O halde daha önünüzde çok zaman var. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Okuduğunuz liseye ve ekonomik durumunuza göre üniversiteyi yurt dışında okuma ihtimaliniz varsa bunu düşünebilirsiniz. Yoksa şu an yapacağınız en iyi şey derslerinizi sıkı tutmak, kişisel gelişiminize öne vermek, kitap okumak, hobi edinmek, arkadaşlarınızla eğlenmek vs. olacaktır. İsterseniz çevrim içi kurslar aracılığıyla kodlama öğrenmeye de başlayabilirsiniz.

Bir piyango gibi bir şey kazanamazsam yurt dışında okuyabileceğimi sanmıyorum .Kocaeli Üniversitesi gibi bir devlet üniversitesinde okuyup kendimi geliştirmeyi düşünüyorum teşekkürler tavsiyeler için.

Şuan aklımda Kanada var. ABD tercihlerimin sonlarında, bilmediğim bir nedenle Amerika'da yaşamaya pek sıcak bakmıyorum. Üniversiteyi Türkiye'de okuyup yurt dışında çalışmayı planlıyorum.
Üniversitelerin bursları oluyor. Baya yurt - çalışma izni - tam burs vs. sağlayabiliyorlar. Onları bir araştır derim. Veya üniversiteyi okuyup yüksek lisansı oralarda yapabilirsen, çalışman ve yerleşmen daha kolay olabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…