Yazılım & bilgisayar mühendisliği sıralamaları 2025 senesinde düşer mi?

LewisHamiltonn44

Zeptopat
Daha fazla  
2023'te 27k ile kapatan bölüm 2024'te 12K gibi sert bir düşüşle 39k ile kapattı görselde gördüğünüz üzere. Bilgisayar mühendisliği için de durum aynı şekilde, 2024 yılında sıralamaları düştü. Sizce bu sene de düşer mi yoksa tekrar biraz yükselir mi? Say 44K geldi bana, resimdeki 39k ile kapatan AYBÜ Yazılım Mühendisliğini yazsam yerleşir miyim sizce?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-26 153956.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 97
Bilemeyiz ama bu sene biraz daha düşer sıralamalar, çok yığılma oldu kimse beklemiyordu.

Yine de şansını denemekten zarar gelmez.

Düşüşler dahada derinleşecek. İki tane önemli sebebi var. Birincisi bilişim sektöründeki işsizlik ve her geçen gün dahada artan işsizlik. İkincisi ise yapay zeka eskiden bilişimcilere ihtiyaç vardı şimdi gpt tool üzerinden herşey yürümeye başladı. Kod yazmalar algoritmalar vs. artık bilişimcilere ihtiyaç duymadan iki kelime ile yazılabiliyor.

Yapay zekayı geliştirenler kim dostum? Bilişim sektöründe işsizliğin sebebi eleman fazlalığı. Bilişim sektörü bitmez.

Yapay Zekayı geliştiren matematik felsefe ve elektrik elektronik uzmanlarıdır. Azda olsa bilgisayar mühendisleri vardır..
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp be güzel kardeşim. Al sana bir tane örnek. Bir daha da bilmediğin konu hakkında yorum yapma.

Sağdan soldan link paylaşana kadar yapay zekaya sorsaydın cevap verirdi sana.

BranşKatkı Yüzdesi
Matematik / İstatistik40%
Bilgisayar Bilimleri30%
Elektrik-Elektronik Müh.10%
Psikoloji / Nörobilim10%
Felsefe5%
Dil Bilimi (NLP)5%

Grafik budur, ayrıca bilgisayar mühendisleri uygulama tabanlı yüzdelik olarak birinci sıradadır. Yapay zekanın temelini matematik mühendisliği oluşturur. Bilgisayar mühendislerinin sadece görsel olarak faydası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Teknocuk hocam verdiğin linki okumadım ama herkes yazılım ve bilgisayar mühendisliğinin geleceğini olmadığını söylüyor yapay zeka yüzünden. Bence haksız da değiller. Ama senin de haklı olduğun konu var yapay zekayı geliştiren kişilerde zaten bilişimciler yani önü açık ama herkese açık değil pastanın üst kesimine hitap eden, çok çalışana, bunu sadece iş olarak değil isteyerek kendine ilke ederek yapanlara @Titancı arkadaş da felsefe diyerek bunu kastediyor sanırım.

sitedeki en kral postlardan biri. teşşekür ederim. sonunda normal birisi ile karşılaştık.. adam bana openai'de çalışan bilgisayar mühendisinin linkini veriyor bende diyeyim tusaş kaan uçaklarını imam hatip öğrencileri yaptı imam hatip çıkışlı olduğu için böyle bir saçmalık olabilir mi?

birde sanki bir kişi icat etmiş gibi lanse ediyorlar. kaç tane veri bilimcisi kaç tane matematikçi kaç tane profesör ve daha aklıma gelmeyen insan bu işin içinde bir tane birisi yönetimde başta bilgisayar mühendisi diye ben AI teknolojisini bilgisayar mühendisi mi yaptı diyeceğim? tam bir saçmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…