Yazılım & bilgisayar mühendisliği sıralamaları 2025 senesinde düşer mi?

@Titancı Tabii ki matematik mühendisleri, veri bilimciler, felsefe gibi branşlardan yararlanıyor ama bu yararlanılan branşlar yan branş kalıyor be güzel kardeşim bunu anlamıyorsun. Al burada en büyük kanıtı:

Ha, sen milleti yanlış yönlendirmeye devam et kulaktan dolma bilgilerle. Sektörün içindeyim adam bana öğretmeye çalışıyor.

@realizmx Yapay zeka bilişimciler olmasa kod yazamazdı. Yapay zekanın dataset'inde bulunan kodlar zaten daha önce bir bilişimci tarafından yazıldığı için yazılabiliyor. Yapay zeka kendi kendine düşünür hale gelmediği sürece bu alanın en fazla ihtiyaç duyacağı branş yine bilgisayar mühendisliği olacak. İhtiyaç duyacağı yan branşlar da elbet olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
YÖK açıklıyor diye biliyorum. Hala daha açıklanmadı ama herhalde.

Hocam benim attığım örnekte 20 kişilik bir kontenjan artışı var düşüşü biraz buna bağlayabiliriz ama kontenjan artışı daha az olanlarda ya da hiç olmayanlarda da durum aynı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi full burslu 32k'den 42'ye atmış en basit örneği. Erciyes'de sadece 5 kişilik bir artış var ve 14k atmış. Bence kontenjanla ilgili bir durum değil gerçekten tercih edilme oranı azaldı.

Arkadaşın profile bakın sapık gibi yazılım bilgisayar kötülüyor sanırım büyük bir bilgisayar mühendisi hayranı kimse seçmesin ben olayım istiyor

Ben yine düşüşün devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 2-3 üniversite hariç çoğu üniversiteye üniversite demek zor ve bu üniversitelere 10kdan sonra kazananlar genelde gitmiyor tıptaki artışlara bakarak anlarsınız. Onun dışında yapay zekanın gelişmesi tabi ki sektörde bazı değişimlere yol açıyor bundan dolayı yazan ogrenciler daha temkinli davrancaktir tercih yazarken de belli bir seviye üst ve altı yazmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…