Yazılım/Bilgisayar mühendisliğinde üniversite ne kadar önemli?

WhiteWolf

Hectopat
Düşük puanlı bir üniversitede yazılım veya bilgisayar mühendisliği okumak işsiz kalmak anlamına mı geliyor? Mesela 300 puanlık bir yazılım bölümüyle 450 puanlık bir bölümden mezun olmanın ne kadar farkı vardır? İş başvurusunda bulunurken bildiğin programlama dillerine mi daha çok önem verirler yoksa mezun olduğun üniversiteye mi? Kötü bir üniversite bitirmiş ancak kendini çok geliştirmiş birisi yine de iş bulmakta sıkıntı çeker mi?

İmkanları iyi olan bir üniversiteye gitmek, projelerde bolca ve aktif olarak bulunma imkanı tanır. Bu durum seni geliştirecek güzel faktörlerden biri olur. İyi bir üniversite daha ciddi bir eğitim demektir.

Eğer projelerde çalışmayı seven, girişken birisiysen, imkanları iyi olan bir üniversiteye gitmen seni öne taşıyacaktır. Diploma kısmını saymıyorum bile.

Tabii şunu da unutmamak lazım. İyi bir üniversite, iyi bir yere girmende yardımcı olsa bile orada kalıcı olmak ya da daha üstüne çıkmak yine sana bakacaktır. Bu nedenle kendini geliştirdiğin oranda, üniversitenin iyi olması işe yarar.

İmkanları iyi olan bir üniversiteye gitmek, projelerde bolca ve aktif olarak bulunma imkanı tanır. Bu durum seni geliştirecek güzel faktörlerden biri olur. İyi bir üniversite daha ciddi bir eğitim demektir.

Eğer projelerde çalışmayı seven, girişken birisiysen, imkanları iyi olan bir üniversiteye gitmen seni öne taşıyacaktır. Diploma kısmını saymıyorum bile.

Tabii şunu da unutmamak lazım. İyi bir üniversite, iyi bir yere girmende yardımcı olsa bile orada kalıcı olmak ya da daha üstüne çıkmak yine sana bakacaktır. Bu nedenle kendini geliştirdiğin oranda, üniversitenin iyi olması işe yarar.
Hocam bulunduğum şehirde yazılım yok, bilgisayar mühendisliği var taban puanı 300. Şuan 12'ye geçtim yani 2021'de sınava gireceğim, girdiğim denemelerde de 300 civarı alıyorum, tabi seneye kadar daha arttırırım ancak YKS'den de 300 alıp burayı tercih ettiğimi varsayarsak;

4 sene boşa mı okumuş olurum? Kendimi geliştireceğimi düşünüyorum her gün saatlerce bilgisayarla uğraşıyorum, üniversiteyi bitirene kadar ileri seviyede birkaç programlama dili bilip uzmanlaşsam iş bulma imkanım nasıl olur?

Bir de ben bilgisayar parçalarıyla uğraşmaktan ziyade kod yazmayı daha çok seviyorum. Bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım mühendisi olabilir miyim, yoksa illa yazılım mühendisliği okumak mı lazım?

Bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım mühendisi olabilir miyim, yoksa illa yazılım mühendisliği okumak mı lazım?
Bilgisayar mühendisliği yazılımdan çok donanım ağırlıklı, Bilgisayar mühendisliği tercih edip yazılım ile uğraşmak istiyorsanız yazılımda kendinizi ayrıca geliştirmeniz gerekiyor.

Bilgisayar mühendisliği yazılımdan çok donanım ağırlıklı, Bilgisayar mühendisliği tercih edip yazılım ile uğraşmak istiyorsanız yazılımda kendinizi ayrıca geliştirmeniz gerekiyor.
Aslında tam tersi, %90'ı yazılım.

Bilgisayar Mühendisliği yazılım mühendisliğini de kapsar ve bana göre daha faydalıdır. Zira yazılıma ek oalrak donanım yönünde de dersler verilir.

Yazılım mühendisliği Türkiye'de yeni bir kavram. İyi bir Bilgisayar Mühendisliği bölümü hedeflenebilir.

Bu kanıya nasıl vardınız bilmiyorum ama doğru değil.

Son düzenleme:
13 yıl önce yanlışlıkla başka bölüme girdiğimi öğrendim sayende, teşekkürler. 🤣

Düşük puanlı bir üniversitede yazılım veya bilgisayar mühendisliği okumak işsiz kalmak anlamına mı geliyor?
Tam olarak öyle değil ama işini biraz zorlaştırdığı anlamına gelir. Daha iyi düzeyde eğitim görmüş, daha çok bilinen okullardan çıkan kişilere göre daha fazla çaba göstermen gerekir. Fazladan yabancı dil bilmek, öğrenim sürecinde iyi projelerde yer almak, gene öğrenim sürecinde iyi yerlerde staj yapmak ya da gelecekte işine yarayacak iyi konumdaki insanlarla tanışmak gibi şeylere daha çok önem vermen lazım. Bu süreçte yurt dışı tecrübesi de sana yeni kapılar açabilir ama iyi okullardan birinde değilsen ne yazık ki bu şansın pek kalmıyor.

Hocam gerçekten yanılıyor muyum? Bizzat bölümünü okuyan arkadaşımdan aldığım duyumları paylaştım.
Evet. Donanım kısmına Elektrik Elektronikçiler daha çok giriyor desem doğru olur sanırım.

Türkiye'deki CS için konuşmam gerekirse, Mikroişlemcilere ve Embeded System's başlıklarına değiniliyor olabilir. Ama donanım ağırlıklı ya da donanım odaklı değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı