Yazılım bilmeden mobil oyun yapılır mı?

Mobile nasıl uyarlanır pek bilmiyorum fakat bilgisayar için evet. Kodlama olmadan oyun yapmanız mümkün. At0m adlı youtuber bunun hakkında 2 tane video çekmişti diye hatırlıyorum. Kullandığı program core games adlı bir programdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videolardan bilgi edinebilirsiniz.

Mobil için Android için Java Kotlin iOS için React bilmeniz gerekiyor.
O oyun için değil yalnız. Uygulama için.
Sadece Unity veya Unreal Engine kullanarak 2D mobil oyun yapılabilir mi hiçbir yazılım programlama dili bilmeden?
Mobil oyunlar için genelde Unity kullanıyorlar. Ve açıkçası Unity'de oyun yapmak için biraz C# bilmek lazım. Ama C# bilmek lazım deyince aklınıza tüm c# bilgileri gelmesin. Sadece oyun geliştirecek kadar. Yani sorunuzun cevabı Unity için hayır ancak isteseniz rahat bir şekilde Unity eğitim seti izleyerek öğrenirsiniz(içinde anlatıyorlar zaten yazılım kısmını).

Tabi Unity için de Visual Scripting var ancak öyle çok kullananana rastlamadım.

Eğer Ue4'te yapmayı hedefliyorsanız evet orada mümkün ve birçok kişi VS'i kullanıyor ancak mobil oyun için Ue4 kullanmak mantıklı mıdır bilemiyorum.

Son düzenleme:
Peki PC için hangi programı kullanabilirim oyun yapmak için ? Ve bu oyunu piyasaya sürme şansım var mı çünkü aklımda güzel bişey var .

Oyun yaparken uygulama da yapmış olmuyor muyuz?
Oyun için oyun motorları kullanılıyor. Oyun farklı bir alan.
Sadece Unity veya Unreal Engine kullanarak 2D mobil oyun yapılabilir mi hiçbir yazılım programlama dili bilmeden?
Bu arada inanın Unity için gerekli olan C# bilgisi aman aman bir şey değil. Eğer gözünüzü o korkutuyorsa hiç korkmanıza gerek yok.

Bilmeden de yapılabiliyor ama çok da kaliteli ve özgün bir şey çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…