Yazılım bitiyor mu?

Şu yakın gelecek için konuşan insanları anlamıyorum. Evet arkadaşlar yazılım bitecek bu kesin ama şuan değil. Yapay zekalar şuan kendi kendine mi gelişiyor? Hayır. Yazılımcıların işi zaten kod yazmak, yapay zeka modeli ya tasarlamak ya da o yapay zekayı geliştirmek bu yüzden şuan asla bitmeyecek. Belki 15-20 sene sonra bir kaç kısım dışında yazılıma dair bir şey kalmaz.

Yazılım öğrenmek istiyorum ama ileride bazı yazılım dalları bitecek sanırım. Sizce yazılımın hangi yönleri ileride biter? Ona göre kendimi geliştirmek istiyorum.

Yazılım bitmez, ancak diplomasız yazılımcı olma devri mevcut junior piyasasında bitti. Mühendislik olmasa dahi günümüzde 4 yıllık yazılım ile ilgili bir diploma şartı isteniyor.

Ancak yazılımcının işi bitmez. Yazılımcı olmak sadece kod yazmaktan ibaret değildir, bir süreç yönetimidir. Bir projenin başlangıcından sonuna kadar olan tüm süreçte hataları düzeltmek, yeri gelince müşterinin isteğine uygun olarak projeyi düzenlemek gerekir. Bu işi yapay zeka ile yapabilmek oldukça zor. Kaldı ki para kazandıracak seviyedeki projelerde yapay zeka çoğu zaman belirli kod hatalarını çözebilmek dışında büyük ölçekte bir işe yaramıyor.

Yazılım bitecek şu an her şey yapay zekayla yürütülüyor ve yapay zeka hala geliştiriliyor her şey ona yazdırılacak.

Dostum Fiverr'de tonla yazılım projesi ilanı var 5 bin dolara kadar var. Yapay zeka ile yap bakalım o kalitede projeleri niye duruyorsun, madem yapay zeka her şeyi yapıyor hemen yap 4-5 tane proje de zengin ol o zaman?

Yazılım asla bitmez çünkü çok geniş bir alan. Yapay zeka da bir yazılım. Teknoloji geliştikçe yeni yazılımlar çıkıyor. Basit iş yükleri biter e eninde sonunda yeni işlerde çıkıyor. Ama iş yükünün azalacağını bende düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…