Yazılım dili öğrenebilmek için öneriler

kalsiyumcanavari

Hectopat
Daha fazla  
Yazılım dillerini öğrenmeye başladım ve çok iyi bir yazılımcı olmak istiyorum bunun için yardıma ihtiyacım var. Çok iyi öğrenebilmek için önerileriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Süper olmasada o aşamaları geçtim. Artık programlamaya giriş yapmaya başladım hatta izlediğim dersler ingilizce başka öneriniz varsa eklemenizi isterim.
Türkçe kaynaklardan fazla bir şey elde edemezsin, mutlaka yabancı kaynaklardan öğren.
Kitaplık kullanmayı öğren. C++ gibi ağır bir dille başlayacaksan da derleyici kullanmayı, aynı zamanda kitaplık derlemeyi öğrenmen lazım.

Rehberimde ki şeyleri yaparsan başka bir şey yapmana gerek yok ek olarak, matematikle de aranı iyi tut.
C++ da bile çok matematik yapıyoruz sanki. Eğer adam gibi bir program geliştirilecekse kitaplıklarla arası iyi olmalı, matematikle ne yapacaksın? Basit aritmetik işlemler mi?

Eşitlik ve denklem bilse yeter.

C++ da bile çok matematik yapıyoruz sanki. Eğer adam gibi bir program geliştirilecekse kitaplıklarla arası iyi olmalı, matematikle ne yapacaksın? Basit aritmetik işlemler mi?

Eşitlik ve denklem bilse yeter.
Matematikle aranı iyi tut demek zaten eşitlik, denklem, formülden ibaret, gidip de parçacık fiziğini mi öğren demişim adama?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi öğrenebilmek için önerileriniz var mı

1. Derslerine calis, en iyi okullara git.
2. Ingilizceyi ve matematigi fulle.
3. Sadece bu konudaki istahini yuksek tutacak seviyede hobi olarak ilgilen.

Bu konudaki mitler:

- 9 yasindan beri programlama yapiyor, super yazilimci olacak:

Ne kadar erken basladiginin kariyerini super etkilemeyecek. Basketbol ya da tenis degil bu. Vucut gelistirme yapmiyorsun. Yanlis egitim metodlari ve kaynaklarla baslaman gereksiz aliskanliklar kazanmana da sebep olabilir.

- 4 islem bilsen yeter:

Matematikle alakasi yok diyenler hayatinda image rotate fonksiyonu yazmamistir, algoritma analizi yapmamis, ML alaniyla ilgilenmemistir.

Tum bunlari "cok iyi ogrenebilmek" icin yazdigin icin yaziyorum. Turkce kaynaklarla okul okumadan ve 4 islem bilerek de siradan bir developer olabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı