Kendi dilini yazabilecek kıvama geldiğinde, zaten var olan ve yıllardır geliştirilmekte olan dilleri kullanmak yerine kendi dilini yazmanın sadece vakit kaybı olduğunun farkına varacaksın. Tabii ki var olan dillerin yeterlilikleri konusunda şüphen olmadığını varsayarak söylüyorum.
Bildiğim kadarıyla mevcut C# derleyici platformu Roslyn C# ile geliştiriliyor. Yani C# ile C# yapılabiliyor. Bu mantıkla C# ile farklı bir dil için de derleyici yazabilirsiniz. Yani kendi dilinizi geliştirebilirsiniz.
The Roslyn .NET compiler provides C# and Visual Basic languages with rich code analysis APIs. - dotnet/roslyn
github.com
Bu aslında her dil için bir eşiktir. C derleyicileri de C ile yazılıyor. Python çalışma zamanı, sanal makinesi C ile geliştiriliyordu fakat şu an pypy diye bir şey de var. Yani her dil kendi kendini geliştirebilecek bir seviyeye erişmeye çalışıyor.