Yazılım diliyle alakası olmayan üniversite bitirilip iş bulunur mu?

Amalia

Decapat
Daha fazla  
Yazılım dillerini bilip yazılım üniversiteleri bitirmeden başka yazılım diliyle alakası olmayan bir üniversitesi bitirsem yine de iş bulma imkanım olur mu?

Yazılım dillerini bilip yazılım üniversiteleri bitirmeden başka yazılım diliyle alakası olmayan bir üniversitesi bitirsem yine de iş bulma imkanım olur mu?
Yazılım hakkında bir bölüm diplomasına sahip herhangi bir X kişisi iş başvurularında muhtemelen önde olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulma imkanın elbet var. Fakat CV istenilen alanlarda bazı firmalar yeteneğe değil de sadece diplomaya bakarak aldıkları için o noktada sorun yaşarsın. Bazı yazılım şirketlerinde mülâkat sistemiyle iş alımının yapıldığını gördüm. Onlarda genelde senin yazılım alanındaki bilgini ve yeteneğini deniyorlar. Bu nokta da diploması olanlar 1-0 senden önde olur çünkü adamların bu işi bildiğine dair ispatlı belgesi var. Fakat bu alanda çok iyi olursan ve iyi olduğunu ispatlarsan onların önüne geçebilirsin.
Ayrıyaten bazı meslek liselerinde, üniversitelerde veya özel kurslarda yazılım kursları oluyor. Araştırıp buralara gidebilirsin. En azından sertifikan falan olursa CV gerektiren durumlarda bir tık iş görür. Yani işveren kişi CV'de elle tutulur bir belge ararsa en azından iş görür. Bir diploma kadar artısı olmaz ama faydası olur.

Burası Amerika değil hocam. Diplomana bakıyorlar. İnternette iş ilanlarına bak. Yazılımcı için istedikleri kriter yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve dengi bölümler diye kriter koyuyorlar. Yani sen istediğin kadar yazılım bil, başvurunu değerlendirmeye dahi almaları %1 ihtimal.

Diplomaya çok baksalar da bence yeterince iyi isen yaptığın işler vs... Bir başarı elde edersen kesinlikle diplomalı adamın yerine tercihi edilebilirsin örneğin web tasarım ile uğraşıyorsun çok iyi işler yapmışsındır yaptığın siteleri yazdığın kodları bildiğin programlama dillerini vs. Göstererek öne geçebilirsin ama bunun için tabii yıllarca ve düzenli olarak çalışman hatta hayatını buna adaman gerekebilir. Şirketlerin veya çalışmak istediğin yerin dikkatini çekmen gerekir bilgi ve başarılarınla.

Kendine güveniyorsan her zaman iş bulursun. Burası Amerika değil diyenler kaç tane alaylı yazılımcı tanımış cidden şaşırıyorum. Kurumsal firmalarda referansla işe başlayabilirsin, startup veya daha küçük işletmelerde ise ben bu işi biliyorum diyip başlarsın, zaten şuanda üniversitelerin ilgili bölümleri günümüzün teknolojilerinden daha çok yazılım mantığını öğretmeye çalışıyorlar. Genelde de Java, C ve C# kullanarak yapıyorlar.
Ama günümüz dünyasında teknoloji akademiyle doğru orantılı gitmiyor.
Back-end için ise Go ve Nodejs öğrenmek faydalı olabilir, hangi üniversite Docker öğretiyor bilmiyorum, Devops olacak herkesin kendini evde yetiştirmesi gerek çünkü Terraform, Jenkinsfile ve cloud management hangi üniversitede ders olarak veriliyor onu da bilmiyorum.

Kendinizi geliştirin ve YouTube-twitter üzerinden kendinizi pazarlayın. Bu sayede yazılım dünyasında bilginize değer veren bir çok insan olacaktır.

Lise dahi okumayıp, önce yurtdışına freelance işler yapıp ardından yurtdışında işe başlayıp oraya taşınan birkaç tanıdığım var, kendine güveniyorssn yapamayacağın hiç bir şry yok, korku seni her zaman yarı yolda bırakır, olumsuz yorumlara da kulak asma 🐍

Diploman olmadığı için o iş ilanlarına yaptığın başvurular hiç okunmadan çöpe gidecek.Hangi dili hangi seviyede bildiğinin hiç önemi yok.Diploman olmadığı için değerlendirmeye bile almayacaklar.Tek şansın adını duyurmak.Yaptığın iş ile adını duyurabilecek kadar yetenekli ve özgüvenli isen herhangi bir üniversite okumana bile gerek yok.Ama bu artık günümüzde çok nadiren rastlanan bir şey.

Diploman olmadığı için o iş ilanlarına yaptığın başvurular hiç okunmadan çöpe gidecek.Hangi dili hangi seviyede bildiğinin hiç önemi yok.Diploman olmadığı için değerlendirmeye bile almayacaklar.Tek şansın adını duyurmak.Yaptığın iş ile adını duyurabilecek kadar yetenekli ve özgüvenli isen herhangi bir üniversite okumana bile gerek yok.Ama bu artık günümüzde çok nadiren rastlanan bir şey.
Bence günümüzde çok nadir olmasının sebebi de okullardır sınavlar ile önemli olanın öğrenme değil ezberleme ve iyi puan alma olduğunu öğretip diploma ile önemli olanın yüksek sınav notları ve iyi bir okul olduğunu öğretiyor ama bence yeterince azimli biri çok çalışırsa bir yere gelmeme ihtimali yok diye düşünüyorum
Kendine güveniyorsan her zaman iş bulursun. Burası Amerika değil diyenler kaç tane alaylı yazılımcı tanımış cidden şaşırıyorum. Kurumsal firmalarda referansla işe başlayabilirsin, startup veya daha küçük işletmelerde ise ben bu işi biliyorum deyip başlarsın, zaten şu anda üniversitelerin ilgili bölümleri günümüzün teknolojilerinden daha çok yazılım mantığını öğretmeye çalışıyorlar. Genelde de Java, C ve C# kullanarak yapıyorlar.
Ama günümüz dünyasında teknoloji akademiyle doğru orantılı gitmiyor.
Back-End için ise GO ve Node.js öğrenmek faydalı olabilir, hangi üniversite docker öğretiyor bilmiyorum, devops olacak herkesin kendini evde yetiştirmesi gerek çünkü terraform, jenkinsfile ve Cloud management hangi üniversitede ders olarak veriliyor onu da bilmiyorum.

Kendinizi geliştirin ve YouTube-Twitter üzerinden kendinizi pazarlayın. Bu sayede yazılım dünyasında bilginize değer veren birçok insan olacaktır.

Lise dahi okumayıp, önce yurt dışına freelance işler yapıp ardından yurt dışında işe başlayıp oraya taşınan birkaç tanıdığım var, kendine güveniyorssn yapamayacağın hiçbir şry yok, korku seni her zaman yarı yolda bırakır, olumsuz yorumlara da kulak asma 🐍

Ben de belirtecektim ama üniversite hakkında pek bilgim olmadığı için söylemedim ama ben meslek lisesinde okuyorum ben 9. sınıftayken ortalama üstü HTML, CSS bilirken 12.sınıfa giden kuzenim neredeyse benimle aynı seviyede HTML ve CSS'i biliyordu lise ve üniversite'de ki eğitimlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum sadece yazılım için değil birçok bölümde bu tarz durumlar ve olaylar gördüm.

Bence günümüzde çok nadir olmasının sebebi de okullardır sınavlar ile önemli olanın öğrenme değil ezberleme ve iyi puan alma olduğunu öğretip diploma ile önemli olanın yüksek sınav notları ve iyi bir okul olduğunu öğretiyor ama bence yeterince azimli biri çok çalışırsa bir yere gelmeme ihtimali yok diye düşünüyorum

Ben de belirtecektim ama üniversite hakkında pek bilgim olmadığı için söylemedim ama ben meslek lisesinde okuyorum ben 9. sınıftayken ortalama üstü HTML, CSS bilirken 12.sınıfa giden kuzenim neredeyse benimle aynı seviyede HTML ve CSS'i biliyordu lise ve üniversite'de ki eğitimlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum sadece yazılım için değil birçok bölümde bu tarz durumlar ve olaylar gördüm.
İstediğin kadar bil,hatta bütün dilleri yalayıp yut.Sana ilk sordukları şey diploma.Günümüzde diploması olanlar bile iş bulmakta çok zorlanıyor.
Ha ne olur ? Kendin bir program yazarsın, bir uygulama yaparsın, kendi yaptığın işte başarılı olup adını duyurursun işte o zaman önün açılır.Ama yine bir ortamda konuşurken insanlar senin alaylı olduğunu öğrenince burun kıvıracak.Burası Türkiye.

Bulunabilir. Kimse bulunamaz diyemez ama daha zor olduğunu söylemekte fayda var. Şirketler ve kurumlar diplomaya dikkat ediyorlar. Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ya da bilgisayar bilimleri bölümlerini bitiren bir kişi, alakasız bir bölümden mezun kişiye göre çok daha avantajlıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı