Merhaba, 14 yaşındayım. Yaklaşık 5. sınıftan beri kod yazıyorum ve bu işi seviyorum çünkü bir şeyler üretip bunu görmek beni gerçekten de mutlu ediyor. Her neyse, şimdilerde 6 kur sürecek olan, sektörde yaklaşık 30-35 yıl tecrübesi olan bir hocadan ders alıyorum. Kurlar şöyle:
- Kur: HTML, CSS, JavaScript
- Kur: React / Angular / Vue (tercih bize ait)
- Kur: DevOps bilgileri ve detaylı DevOps kullanımı
- Kur: Veri tabanı programlama ve tasarımı
- Ve 6. Kur: Java / PHP / C# / Python (istediğimizi seçebiliyoruz, ben C# seçmeyi düşünüyorum)
Şu an 1. Kurun JavaScript kısmındayım ve OOP konseptine geçtik. Büyük ihtimalle iyi şeyler yapacağız. Dersler haftada bir gündü, 1. Kur 5 ders ama ben haftada 3 gün yaptım ve şimdi tüm haftaya yaymayı planlıyorum. Eğer bu şekilde devam edersem, okullar açılmadan bu kursu tamamlamış olurum. Bunu okullar açılmadan yapmak istiyorum çünkü liseye geçeceğim, bilgisayar üzerine okuyacağım ve liseye adapte olmak biraz zor olabilir.
Sorum ise şu: Bu derslerin yanında ekstradan kendime bir yazılım çalışması yapmak istiyorum. Kurumsal Udemy platformum var. Bana öneriniz ne olur? ENG'in Demiroğ, Mustafa Murat Coşkun gibi kişilerin "sıfırdan ileri seviye web programlama" veya "programcı olma kampı" kurslarını izlemeli miyim? YouTube'dan da izleyebilirim çünkü kendimi geliştirmeyi ve öğrenmeyi çok seven bir insanım. Ama biraz takıntılıyım, 2022-2023 motivasyon akımı beni bitirdi
))
Ne yapmalıyım? Gerçekten de Udemy'den ve YouTube'dan kendimi geliştirmek istiyorum ama bunu yaptığım zaman içim sanki boşmuş gibi, kötü bir yoldan ilerliyormuşum gibi bir hal alıyor. Tereddüt ediyorum. Bana tavsiyelerinizi söyler misiniz? İyi günler, iyi tatiller.