Yazılım eğitimine mi gidilmeli dershaneye mi?

miracakin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. YKS sonuclarımın istediğim gibi gelemeyeceğinin farkındayım bu sebeple dershaneye yazılıp tekrar denemek istiyorum. Eğer denersem bu sefer istediğimi yapabilecek kıvamdayım ancak zaten bilgisayar mühendisliği istediğim için yazılım kursu alarak iş hayatına da atılabilirim. Sizce yazılım kursu alıp iş hayatına atılmak mı mantıklıdır üniversite okuyup öyle mi atılmak mantıklıdır?

Sen bilirsin.

Yazılım kursu iş garantisi veriyor mu? Veriyorsa nasıl veriyor? Anlaşmalı firmada staj mı? Yoksa bayağı anlaşmalı firmada işe alım mı?

Bu aralar cevremde iş arayan, bulamadığı için kapısından girmeyeceği şirketlerin kötü şartlarını kabul eden yazılımcı arkadaşlar görüyorum. Yani iş garantisi kurs vermiyorsa, kurs bitince senin de iyi bir işe girip girmeyeceğin biraz muallak.

Kendine inanıyorsan yazılım kursu olup devolooper ol derim ama uzun sürer. Önünde 1 sene var ve sürenin daha başındayız içinden ne geliyorsa onu yap.

Referansları çok iyi olan bir kurs bulmuştum üçüncü bin yıl diye staj sağladıkları Mercedes gibi şirketler vardı.

Yazılım Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi olmak için üniversiteyi beklemenin anlamı yok. Kendim 2. Sınıfı bitirmiş bir yazılım mühendisi öğrencisi olarak yazılım öğrenmek için üniversiteyi beklemen zaman kaybı olur. Çünkü üniversitede sana bazı teorik bilgiler bazı programlama dillerini gösterecekler ama tamamıyla bir şey öğrenmen mümkün değil sadece sana yardımcı olacaklardır hocalar ve akademik kariyerinde gruplara katılarak daha fazla network kurmana yardımcı olacaktır.

Üniversite okuma demiyorum mutlaka oku ama üniversite hayatın sana büyük bir şey katmayacaktır, katacağı şeyler network ve diploma olacaktır ama diplomanın bir garantisi olduğunu söylemek zor olur, o yüzden bir şeyde uzmanlaşmaya bak. Diploma açısından da eğer iyi bir üniversite kazanırsan senin için daha da iyi olacaktır.

Ve eğer dershane ile beraber yazılımda da gelişmek istiyorsan sana ücretsiz bir yer önereceğim BTK Akademi'ye mutlaka bak. Ücretsiz dersler var ve sonucunda sertifika alabilirsin. Eğer LinkedIn profilin varsa buraya ekleyebilirsin ve bu arada iş hayatında LinkedIn önemli bir yerde bulunuyor.

İçimden bu yaz biraz eğlenmek ve kurs almak geliyor ama bu senenin dershane sıkılığına katlanırsam güzel bir üniversite hayatı yaşama ihtimali de cazip geliyor sonuçta universite mezunları ile aynı maaşı alsam bile onlar gibi anı biriktirmiş olamayacağım.

Var ama tam olarak nasıl kullanılır veya düzenlemem gerekiyor bilmiyorum gelişi güzel bir profil dediğin gibi düşünüyorum hocam zaten bende üniversite katkısının az olduğunu biliyorum kendim hevesle vakit ayıracağım bu işe.

https://www.linkedin.com/in/miraç-a...ia&utm_content=profile&utm_medium=android_app yardımcı olabilir misiniz BTK sertifika konusunda hocam linkedlnden etkileşim sağlayabilirsiniz.

Vereceğim tavsiyeler kişiseldir: Bence ikisini aynı anda yürütebilmen gerekiyor. İlla kurs alman gerekmiyor. Önemli olan niteliğindir. Projeler geliştirme ve ortaya koyma, takım çalışmalarına dahil olma, başka insanların kodları üzerinde çalışabilme, gerekli araçları kullanabilme, işi kurallarına göre yapma, yeni şeyler öğrenebilme ve hatalar karşısında her daim alternatif bir çözüm geliştirebilme yeteneğin önemlidir. Her ne kadar kursalara kendini kanıtlayabilsen de etiket (diploma) şarttır diye düşünüyorum. Üniversiteler (çok iyi değillerse) pek bi' şey beklememek lazım. Üniversite süresince kendine ne kattığın, bu işe kendini ne kadar verdiğin önemli olur. Yazılım geliştirirken, sorunlara çözümler bulurken de sıkılmaman gerekiyor. Kendimden örnek verirsem bana göre bulmaca çözmek gibidir. Sadece son zamanlarda elektronik ile bunun arasında kaldım, hayırlısı. Tanrı seveceğimiz işlerde hakkını vererek çalışmayı nasip etsin.

Tabii ki de üniversitede hatıralar biriktirmek önemli ama üniversite yazılım konusunda çok büyük bir katkısı olmayacaktır senin kendine kattığın kadar. Ama hocalardan bazı bilgiler almak, yarışmalara veya staja katılmak için referans almak gibi yararları olacaktır(özellikle tanınmış, bilinmiş hocalardan), yazılım sektörü ne kadar programlama ile ilgili olsa da network de bu alanda çok önemli ve üniversite buna yardımcı olacaktır.

Eğer gruplara katılırsan ve arkadaş grupları ile projeler yaparsan bu sana çok iyi bir network katacaktır ve üniversitenin en büyük yararı bu olacaktır senin için. Tabii ki de yazılımı öğreneceksin üniversitede ama bir yere kadar, bundan sonra gelişmek senin elinde olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…