Sen bilirsin.Merhaba arkadaşlar. YKS sonuclarımın istediğim gibi gelemeyeceğinin farkındayım bu sebeple dershaneye yazılıp tekrar denemek istiyorum. Eğer denersem bu sefer istediğimi yapabilecek kıvamdayım ancak zaten bilgisayar mühendisliği istediğim için yazılım kursu alarak iş hayatına da atılabilirim. Sizce yazılım kursu alıp iş hayatına atılmak mı mantıklıdır üniversite okuyup öyle mi atılmak mantıklıdır?
Sen bilirsin.
Merhaba arkadaşlar. YKS sonuclarımın istediğim gibi gelemeyeceğinin farkındayım bu sebeple dershaneye yazılıp tekrar denemek istiyorum. Eğer denersem bu sefer istediğimi yapabilecek kıvamdayım ancak zaten bilgisayar mühendisliği istediğim için yazılım kursu alarak iş hayatına da atılabilirim. Sizce yazılım kursu alıp iş hayatına atılmak mı mantıklıdır üniversite okuyup öyle mi atılmak mantıklıdır
Yazılım kursu iş garantisi veriyor mu? Veriyorsa nasıl veriyor? Anlaşmalı firmada staj mı? Yoksa bayağı anlaşmalı firmada işe alım mı?
Bu aralar cevremde iş arayan, bulamadığı için kapısından girmeyeceği şirketlerin kötü şartlarını kabul eden yazılımcı arkadaşlar görüyorum. Yani iş garantisi kurs vermiyorsa, kurs bitince senin de iyi bir işe girip girmeyeceğin biraz muallak.
Yazılım Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi olmak için üniversiteyi beklemenin anlamı yok. Kendim 2. Sınıfı bitirmiş bir yazılım mühendisi öğrencisi olarak yazılım öğrenmek için üniversiteyi beklemen zaman kaybı olur. Çünkü üniversitede sana bazı teorik bilgiler bazı programlama dillerini gösterecekler ama tamamıyla bir şey öğrenmen mümkün değil sadece sana yardımcı olacaklardır hocalar ve akademik kariyerinde gruplara katılarak daha fazla network kurmana yardımcı olacaktır.Merhaba arkadaşlar. YKS sonuclarımın istediğim gibi gelemeyeceğinin farkındayım bu sebeple dershaneye yazılıp tekrar denemek istiyorum. Eğer denersem bu sefer istediğimi yapabilecek kıvamdayım ancak zaten bilgisayar mühendisliği istediğim için yazılım kursu alarak iş hayatına da atılabilirim. Sizce yazılım kursu alıp iş hayatına atılmak mı mantıklıdır üniversite okuyup öyle mi atılmak mantıklıdır?
Yazılım kursu iş garantisi veriyor mu? Veriyorsa nasıl veriyor? Anlaşmalı firmada staj mı? Yoksa bayağı anlaşmalı firmada işe alım mı?
Bu aralar cevremde iş arayan, bulamadığı için kapısından girmeyeceği şirketlerin kötü şartlarını kabul eden yazılımcı arkadaşlar görüyorum. Yani iş garantisi kurs vermiyorsa, kurs bitince senin de iyi bir işe girip girmeyeceğin biraz muallak.
Yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi olmak için üniversiteyi beklemenin anlamı yok. Kendim 2. sınıfı bitirmiş bir yazılım mühendisi öğrencisi olarak yazılım öğrenmek için üniversiteyi beklemen zaman kaybı olur. Çünkü üniversitede sana bazı teorik bilgiler bazı programlama dillerini gösterecekler ama tamamıyla bir şey öğrenmen mümkün değil sadece sana yardımcı olacaklardır hocalar ve akademik kariyerinde gruplara katılarak daha fazla network kurmana yardımcı olacaktır.
Üniversite okuma demiyorum mutlaka oku ama üniversite hayatın sana büyük bir şey katmayacaktır, katacağı şeyler network ve diploma olacaktır ama diplomanın bir garantisi olduğunu söylemek zor olur, o yüzden bir şeyde uzmanlaşmaya bak. Diploma açısından da eğer iyi bir üniversite kazanırsan senin için daha da iyi olacaktır.
Ve eğer dershane ile beraber yazılımda da gelişmek istiyorsan sana ücretsiz bir yer önereceğim BTK Akademi'ye mutlaka bak. Ücretsiz dersler var ve sonucunda sertifika alabilirsin. Eğer LinkedIn profilin varsa buraya ekleyebilirsin ve bu arada iş hayatında LinkedIn önemli bir yerde bulunuyor.
Yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi olmak için üniversiteyi beklemenin anlamı yok. Kendim 2. sınıfı bitirmiş bir yazılım mühendisi öğrencisi olarak yazılım öğrenmek için üniversiteyi beklemen zaman kaybı olur. Çünkü üniversitede sana bazı teorik bilgiler bazı programlama dillerini gösterecekler ama tamamıyla bir şey öğrenmen mümkün değil sadece sana yardımcı olacaklardır hocalar ve akademik kariyerinde gruplara katılarak daha fazla network kurmana yardımcı olacaktır.
Üniversite okuma demiyorum mutlaka oku ama üniversite hayatın sana büyük bir şey katmayacaktır, katacağı şeyler network ve diploma olacaktır ama diplomanın bir garantisi olduğunu söylemek zor olur, o yüzden bir şeyde uzmanlaşmaya bak. Diploma açısından da eğer iyi bir üniversite kazanırsan senin için daha da iyi olacaktır.
Ve eğer dershane ile beraber yazılımda da gelişmek istiyorsan sana ücretsiz bir yer önereceğim BTK Akademi'ye mutlaka bak. Ücretsiz dersler var ve sonucunda sertifika alabilirsin. Eğer LinkedIn profilin varsa buraya ekleyebilirsin ve bu arada iş hayatında LinkedIn önemli bir yerde bulunuyor.
Tabii ki de üniversitede hatıralar biriktirmek önemli ama üniversite yazılım konusunda çok büyük bir katkısı olmayacaktır senin kendine kattığın kadar. Ama hocalardan bazı bilgiler almak, yarışmalara veya staja katılmak için referans almak gibi yararları olacaktır(özellikle tanınmış, bilinmiş hocalardan), yazılım sektörü ne kadar programlama ile ilgili olsa da network de bu alanda çok önemli ve üniversite buna yardımcı olacaktır.İçimden bu yaz biraz eğlenmek ve kurs almak geliyor ama bu senenin dershane sıkılığına katlanırsam güzel bir üniversite hayatı yaşama ihtimali de cazip geliyor sonuçta universite mezunları ile aynı maaşı alsam bile onlar gibi anı biriktirmiş olamayacağım.