Yazılım geliştirme için Intel vs AMD

Selim_YAVUZ

Centipat
Merhaba, yakın zamanda bir kasa toplayacağım. Ekran kartı RTX 3060. kasanın asıl amacı yazılım geliştirme işlemleri. Arada bir de oyun oynamak için kullanacağım. İnternette bazı kaynaklarda AMD işlemcilerin Android Studio gibi programlarda uyumluluk sorunları çıkardığını okudum. Android geliştirme yanı sıra Python, Java gibi dillerle uğraşıyorum. Görüntü işleme ve derin öğrenme üzerine çalışıyorum. Daha önce bilgisayar toplamadığım için kararsız kaldım. Bu konuda özellikle tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Oyun diyorsan AMD ama render olarak Intel.

Ben Intel tercih ederim daha stabil çalışıyor. Mecburiyetten AMD kullanıyorum fakat ahım şahım performans farkı yok. Ben daha yeni ufak çaplı bir AMD laptop aldım. Dev C++ ve Android Studio ile Radeon Software çakışma yapabiliyor ama siz işlemci için sormuşsunuz. Masaüstünde pek de sorunlu olduğunu düşünmüyorum. AMD ekran kartı ve laptop alabilecek arkadaşlar için söylemiş olayım.

AMD derim.
Bir arkadaş Hackintosh ile uyumlu değil demiş.
Windows kullanırsın veya Linux.
AMD Hackintosh ile uyumlu değil demedim. Ha aslında değil, kernel yamaları falan yapmanız gerekiyor ama Android Studio çalıştıracaksanız VT-d şart olduğundan yapamıyorsunuz. Öte yandan Windows + AMD için hiçbir sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…