Selamlar,
Diyeceksiniz ki yazılım (mobil uygulama geliştirme) için çok güçlü bir PC'ye ihtiyaç yok. Doğru. Ancak paneli iyi olan PC'ler genelde bu rakamlarda. Photoshop gibi uygulamaları da hobi olarak kullanıyorum. Şu 2 PC'den hangisini tercih edersiniz fiyatına göre:
Paneli OLED olmayan MiniLED veya güzel panelli laptop önerilerinize de açığım. Bana 4070+ ve 14900HX civarı yeterli olur. Yeterki paneli iyi olsun ve kasası sağlam olsun. Çok gamer modeller olmazsa tercihim olur.
Apple markalı MacBook Pro 14 inc M5 10CPU 10GPU 24GB 1TB Gümüş MDE64TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partner Pozitif
Apple markalı MacBook Pro 14 inc M4 Pro 14CPU 20GPU 24GB 1TB Uzay Siyahı MX2J3TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partner
Apple markalı MacBook Pro 14 inc M5 10CPU 10GPU 24GB 1TB Gümüş MDE64TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partner Pozitif
Apple markalı MacBook Pro 14 inc M4 Pro 14CPU 20GPU 24GB 1TB Uzay Siyahı MX2J3TU/A en uygun fiyatıyla sizleri bekliyor! PT Apple Premium Education Partner
Pardon, ben fikir olarak biraktim; dikkat etmedim ona - aralarindaki farki da bilmiyorum acikcasi. Genel olarak kalas gaming laptoplarda yazilim gelistirilmesine karsiyim.
Windows'un oldugu hicbir cihaz MacBook'lara muadil olamaz. Ana amaciniz is yapmaksa Windows gibi sorunlu bir isletim sistemiyle ugrasmak anlamsiz hocam. Ekosistem olmasina da gerek yok. MacBook'lar is veriminizi dogrudan birkac kat artiran cihazlar. Donanim ve isletim sistemi uyumunun yani sira ekran - malzeme kalitesi - performans - pil tam paket. Olur da Apple cihazlarina uygulama cikarmaz isterseniz da ise yarar.
Windows'un oldugu hiçbir cihaz MacBook'lara muadil olamaz. Ana amaciniz is yapmaksa Windows gibi sorunlu bir isletim sistemiyle ugrasmak anlamsiz hocam. Ekosistem olmasina da gerek yok. MacBook'lar is veriminizi dogrudan birkac kat artiran cihazlar. Donanim ve isletim sistemi uyumunun yani sira ekran - malzeme kalitesi - performans - pil tam paket. Olur da Apple cihazlarina uygulama cikarmaz isterseniz da ise yarar.
M5 cikisiyla zam yeni MacBook'lar. 24GB RAM ve 1TB SSD koyunca fiyatlar bu oluyor maalesef. M5'de kotu bir islemci degil zaten yazilim tarafinda bu RAM kombinasyonuyla yapamayacagin sey yok.