Yazılım için AÖF bilgisayar programcılığı mı AÖF YBS diploması mı daha yarar sağlar?

Aöf programcılık + dgs ile bilgisayar mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yazılım için bilgisayar mühendisliği oluyor mu? DGS için de çok zor diyorlar. Bilgisayar programcılığı okuyup. Diploması az da olsa işe yarar mı? Süre boyunca kendimi geliştirmeye çalışsam yazılım için.

İkisi de bir işe yaramaz. Açıköğretim diplomasının yazılım sektöründe zaten hiçbir değeri yok üstüne bir de birisi 2 yıllık yani.

AÖF'te YBS okuda göreyim seni kolay mı zor mu bir ders var yöneylem araştırması diye 2.derece matematik istiyor. (5 yıldır bitirmeye çalışıyorum )

Usta yapma gözünü seveyim aynı bölümü ben de AÖF’te keyfine okuyorum (ikinci üniversite) son hafta bakıp geçersin ne yapıyorsun sen son saniye bakıp mı sınava giriyorsun.

Aynen öyle hocam ben de bilgisayar mühendisliği mezunuyum aynı zamanda açıköğretimden YBS okuyorum keyfine, zorluk açısından uçurum var uçurum gerçekten. Mühendislik çok daha zor. Örgün YBS’nin zor olduğu üniversiteler var elbette, ama açıköğretimde zor bir bölüm olduğunu düşünmüyorum.

Mühendislik okurken matematikten ilk senemde 20 alıp kalmıştım, ikinci senemde iki ay çalışıp 50 ile zor geçtim. Açıköğretimde ilk senemde hiç bakmadan 90 ile geçtim. Programlama ve matematik ile ilgili her ders bu şekilde açıköğretimde mühendisliğe kıyasla çok daha kolay, geriye zaten bir tek yönetim dersleri kalıyor onlardan da örnek soruları çözüp 1 haftada halledip geçiyorum rahatça. Diyeceğim bu kadar.

Ama bunu mühendislik okumayan anlamaz hocam, mühendislik okuyanlar gerçekten en zor kabul edilen bölümleri okudukları için bize çoğu bölüm çok kolay geliyor, ama mesela açıköğretimden YBS okuyup örgünde Hemşirelik, İşletme okuyanları da gördüm onlar gerçekten zor olduğunu iddia ediyorlardı

Hocam bilgisayar programcılığı mı işe yaramaz?

Yani DGS için mantıklı ama şu anda yazılım sektörünün durumu belli, 2 yıllık diplomalar da çok işlevsel değil. Özellikle kurumsal şirketler için mühendisliğe tamamlamanız oldukça önemli.

Son düzenleme:
Usta yapma gözünü seveyim aynı bölümü ben de AÖF'te keyfine okuyorum (ikinci üniversite) son hafta bakıp geçersin ne yapıyorsun sen son saniye bakıp mı sınava giriyorsun.

Usta işte öyle olmuyor bildiğin TYT'ye giriyormuş gibi 4 yanlış bir doğruyu götürüyor.

Usta işte öyle olmuyor bildiğin TYT'ye giriyormuş gibi 4 yanlış bir doğruyu götürüyor.

Hocam biliyorum ben de AÖF YBS okuyorum. Geçme notu zaten 35, çok yüksek değil. Elbette yüksek geçmek kolay değil, ancak düzenli günü gününe çalışan birisi için pek zor da değil. Düzenli çalışmasan bile son 1 hafta bol bol soru çözerek dersler gayet geçilebilir seviyede. Yani elbette mühendislik ile kıyaslamak doğru olmaz ama mühendislikte günü gününe aylarca çalışıp 20 aldığımı da biliyorum, onunla kıyaslayınca arada ciddi bir fark oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…