Yazılım için bu laptop yeterli mi?

Enes Akyüz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kendim C#,Python gibi dillerde kod yazıyorum. Visual Studio ve SQL server kullanıyorum. Nadiren VirtualBox'dan sanal makine çalıştırıyorum. Zaten oyun oynamak için bir masaüstüm var ama daha taşınabilir şekilde işlerimi yapmak için bir dizüstü araştırıyordum. Temiz bir Casper Nirvana X400 buldum. i5 1155G7 işlemcili 8 GB RAM, 500GB SSD var. Tümleşik grafik kartla geliyor iris. Sizce işlerimi görür mü? Dediğim gibi sadece yazılım odaklı kullanılacak. Arada Photoshop ile ilgileniyorum logo tasarlamak için. Şimdiden teşekkürler.

Yazılım için Mac önerebilirim bütçen fazla ise.

O özellikler yeterli olur lakin Caspere bulaşmamanızı öneririm. Casper Nirvana S500 kullandım ve özellikleri buna yakındı. Sistem stabil değil ve arayüzde takılmalar oluyor. Bütçeniz nedir acaba?

Casper X400 modelleri çok stabil Monster Huma serisi ile aynı fabrikadan çıkıyor. Casper algısını bozacak kalitede bir ürün ancak ne olursa olsun bütün markalarada geçerli Intel 11 nesil tercih etmeyin. Ya 10 nesil ya da 12 nesil üzeri - 11 nesilde çok fazla sıcaklık sorunu var.

2.el düşünüyorsanız elimde 2 tane laptop mevcut fazlasıyla işinizi görür.

Casper alınmaz hocam.
Ayrıca sistem özellikleri olarak da düşük kalıyor bence. Kağıt üstünde virtualbox ve visual studio dışında yeterli ama genel kullanım da çok yavaş kalır.

Hocam bayağı inceleme izledim çok ısınmadan muzdarip olan görmedim. Soğutmasının iyi olduğunu söylüyorlar genel olarak. Zaten çok ısınma yapacak kadar yüke gireceğini sanmıyorum.

Casper alınmaz hocam.
Ayrıca sistem özellikleri olarak da düşük kalıyor bence. Kağıt üstünde VirtualBox ve Visual Studio dışında yeterli ama genel kullanım da çok yavaş kalır.

Vallahi hocam dediğim gibi oyun için bir bilgisayarım var. Sistem için kağıt üstünde yeterli olacağını düşünüyorum. Oyuncu laptoplarının çoğuna 8 GB RAM takılıyor. i5 11.nesil de fena bir izlenim uyandırmadı bende. Kaygım daha çok sistemden çok kullanım deneyimleri, kağıt üstünde yetse de eğer başka kronik sorunları varsa beni soğutur. Bende Casper çok sevmem ama herkes çok övmüş. Tanıdıklarımda da var. Tasarımı da şık diye tercih etmek istedim. Kompakt bir şey arıyorum.

Hocam bayağı inceleme izledim çok ısınmadan muzdarip olan görmedim. Soğutmasının iyi olduğunu söylüyorlar genel olarak. Zaten çok ısınma yapacak kadar yüke gireceğini sanmıyorum.

X400 kasa ve soğutma gereği gayet kaliteli bir yapıya sahip olsa da 10 nesil ve 12 nesilden daha çok ısınıyor demek istedim yani 11 nesilde alacağın sıcaklık performansından daha iyisini alabilirsin. 11 nesil işlemciler maalesef kronik sorunlu diyebilirim. Yük binmesede boştaki sıcaklıkları bile söylediğim nesildeki işlemcilere nazaran daha yüksek bunu belirtmek isterim.

8 GB RAM az kalır senin kullanımına. En azından 16'dan filtrele laptop ararken.
Daha önceden 12 Gb lık bir cihazla çalıştım.Herhangi bir tıkanma olmadı.Watt değerleri de önemli tabi.O Masaüstü bir cihazdı.Aklımda ama garanti biter bitmez bi 8 daha eklerim muhtemelen.

Anladım hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Bu konuda biraz düşüneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…