Yazılım için Distro tavsiyesi

yildoo

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yazılım için hangi dağıtımı kullanıyorsunuz? Şu an Ubuntu kullanıyorum ama pek de memnun değilim gibi.
Lenovo IdeaPad Slim 3 14IRH10.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2025-10-07 16-56-35.png
    149,1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yazılım için hangi dağıtımı kullanıyorsunuz? Şu an Ubuntu kullanıyorum ama pek de memnun değilim gibi.
Lenovo IdeaPad Slim 3 14IRH10.

Sizi memnun etmeyen ne tam olarak? Bir cevap verebilirseniz daha uygun bir öneri de bulunabiliriz belki.

Sizi memnun etmeyen ne tam olarak? Bir cevap verebilirseniz daha uygun bir öneri de bulunabiliriz belki.
Mesela erişebilirlikten büyük metin kısmı sürekli açık kalıyor. Onu düzeltiyorum başka bir sorun çıkıyor, açtığım programların boyutu çok küçük. %125 Ölçekleme yapıyorum ama programlara yansımıyor ve hafif bulanık oluyor.
Yani android studio, Cursor gibi programları bulanık küçük gösteriyor. Sistem %125 yaptığımda hepsine yansımıyor sanırım bu biraz can sıkıcı. Sistemin ölçeklemesi iyi ama diğer programlarda küçük ve bulanık görüyorum.

Anladım. Dağıtımdan çok arayüz tarafında bir sorun yaşıyorsunuz gibi. KDE kullanan bir dağıtıma geçebilirsiniz. Fedora KDE Edition bu noktada güzel bir tercih olabilir. Alternatif olarak cosmic kullanan bir dağıtım kullanabilirsiniz ama henüz betada.

Plasma arayüzünü deneyebilirsiniz. Geçmek için baştan dağıtım kurmaya gerek yok.
CTRL+alt+F4 ile tty dediğimiz ekrana geçin ve şunları yapın:

Kod:
sudo apt purge *gnome* ubuntu-desktop* *gtk* *gdm* *qt* && sudo apt autopurge
Bu komut ile GNOME ve kalıntıları kaldır.

Kod:
sudo apt install kubuntu-desktop
Bu komut ile de plasma masaüstü ortamını kur.

Yazilim icin Aur şart bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…