Yazılım için hangi yapay zeka alınır?

MajeurDeLa

Hectopat
Daha fazla  
Hepinizin bildiği gibi her gün yeni bir yapay zeka çıkıyor claude, Gemini, ChatGPT(yeni sürümler ve hiç duymadığımız yeni çıkan modeller yoksa hepsinin eski olduğunu biliyorum) falan. Hepsinde 20 dolar civarı bir ücret oluyor bildiğiniz üzere. Sizce 1 tane almak zorunda olsanız hangisini alırdınız? Yazılımla çok uğraştığım ve en çok sohbettiğim ChatGPT düşünüyorum ama şu an en iyi model Gemini diye duydum, yazılımda en iyisi ise Claude'miş. Sizce hangisi alınır. Neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırdan kod oluşturma konusunda Claude, olan kod üzerinde değişiklik yapmada Gemini en iyisi şu an. Claude veya Gemini ikisinden birisini almak en mantıklısı şu an ama genel olarak Gemini derim ben. Bir de Google’ın yapay zeka tarafında ilerleyişi biraz daha farklı. Herkesten geride başladı ama muhtemelen önümüzdeki süreçte domine edecekler.

Eğer ciddi yazılımla ilgileniyorsaniz, bu alanda 2-3 yıl geçirmediyseniz yapay zekayı sadece yardım almak için kullanın. Gelişiminizi direkt durdurur.

Ben genel anlamlı sormuştum admin sağ olsun başlıkla oynamış yazılımla ekstra uğraşıyorum diye aşağıda ondan bahsetmiştim yapay zekayı genelde hata çözme ve acaba aklımda olan şeyi nasıl yapabilirim gibi yaratıcılık isteyen konularda kullanıyorum ama ChatGPT'de olmayan görsel yükleme sadece 20 dolarlıkta var diye arada Gemini kullanıyorum hangisi iyidir diye sormuştum teşekkür ederim bilgilendirme için daha dikkatli olacağım.

Sıfırdan kod oluşturma konusunda claude, olan kod üzerinde değişiklik yapmada Gemini en iyisi şu an. Claude veya Gemini ikisinden birisini almak en mantıklısı şu an ama genel olarak Gemini derim ben. Bir de Google'ın yapay zeka tarafında ilerleyişi biraz daha farklı. Herkesten geride başladı ama muhtemelen önümüzdeki süreçte domine edecekler.

Genel olarak hocam. Yukarıdaki yazıyı da okursanız daha iyi olur baştan yazmıyım?

Sadece yazılım için düşünüyorsanız cursor AI öneririm. İçerisinde çoğu popüler llm bulunuyor.

Kontrol ettim hocam bilgisayarıma indirdim teşekkür ederim önerme için.

Sıfırdan kod oluşturma konusunda Claude, olan kod üzerinde değişiklik yapmada Gemini en iyisi şu an. Claude veya Gemini ikisinden birisini almak en mantıklısı şu an ama genel olarak Gemini derim ben. Bir de Google’ın yapay zeka tarafında ilerleyişi biraz daha farklı. Herkesten geride başladı ama muhtemelen önümüzdeki süreçte domine edecekler.
Gemini daha verdiğim matematik problemlerini çözemiyor.

ChatGPT tavsiye etmem. Limiti var ve tonla para verseniz bile bu limit kalkmak yerine sadece uzuyor.

ChatGPT tavsiye etmem. Limiti var ve tonla para verseniz bile bu limit kalkmak yerine sadece uzuyor.

Orada haklısınız hocam Gemini lise düzeyi sağlık sorusunu bile yanlış çözmüştü. Oda ilk yardım falan yani. 🤣 ama işte başka ne var görsel yüklemem gerekirse Gemini gerekmezse ChatGPT kullanıyorum öyle de olmuyor bazen.

Genel olarak hocam. Yukarıdaki yazıyı da okursanız daha iyi olur baştan yazmıyım?

Kontrol ettim hocam bilgisayarıma indirdim teşekkür ederim önerme için.

Gemini. Ozellikle kod uzerinden gideceksen Cursor veya Windsurf + Claude daha iyi olur tabi. Birde bu AI araclari birbiriyle yaristigi icin donem donem digerlerini geride birakan araclar hep olacak o yuzden birisinin surekli olarak daha iyi kalmasi pek mumkun gorunmuyor. Claude 3.5 ile cok iyiyken 3.7 ile onu devam ettiremedi mesela.

Ya bu X AI araci benim verdigim matematik problemini bile cozemiyor kafasi bitti saniyordum ben. Senin veya benim verdigim seylerden ziyade her yapay zeka aracinin alana gore becerilerinin olculdugu sistemler var. Buna gore de hepsini tek tek deneyenler var iste su an Gemini rakiplerini pek cok konuda geride birakiyor. Benim kalkipta her araca 20 dolar bayilip sonra karsilastirma yapacak maddi gucum yok ama bazi seyleri gormek icin buna gerek de yok.

Gemini. Ozellikle kod uzerinden gideceksen cursor veya windsurf + claude daha iyi olur tabii. Bir de bu AI araclari birbiriyle yaristigi icin donem donem digerlerini geride birakan araclar hep olacak o yuzden birisinin surekli olarak daha iyi kalmasi pek mumkun gorunmuyor. Claude 3.5 ile cok iyiyken 3.7 ile onu devam ettiremedi mesela.

Ya bu X AI araci benim verdigim matematik problemini bile cozemiyor kafasi bitti saniyordum ben. Senin veya benim verdigim seylerden ziyade her yapay zeka aracinin alana gore becerilerinin olculdugu sistemler var. Buna gore de hepsini tek tek deneyenler var iste su an Gemini rakiplerini pek cok konuda geride birakiyor. Benim kalkipta her araca 20 dolar bayilip sonra karsilastirma yapacak maddi gucum yok ama bazi seyleri gormek icin buna gerek de yok.

Hocam grok Furkan bilmemneyin başına sövmekle meşgul ya ejwqokjewqlkejwq.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı