Yazılım için hangisi?

Biradam

Centipat
Arkadaşlar bilgisayar programcılığı 1. sınıf öğrencisiyim c ve pyhton öğreniyoruz şu anlık beni idare edecek bir laptopa ihtiyacım var sizce hangisi uygun ya da önerebiliceğiniz 3500-4000 arası laptolar varsa önerilerinizi beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O laptopu alacağınıza HP Pavilion 15-EC0005NT AMD Ryzen 5 3550H 8GB 256GB SSD Fiyatı bunu alabilirsiniz, hem SSD de mevcut hem daha iyi bir işlemci, üstüne 1500₺ daha ucuz, ekran kartı konusunda ise amaç yazılım olduğu için fark yaratacağını sanmam.

Ayrıca @296822 in önerdiği laptoplar hem arkadaş için pahalı hem de f/p ürünü değiller.

hp laptoplarda kronik bir ısınma sorunu var .

hp kullanmadığım için bilmiyorum ama duymuştum.

Adam yazilim icin bilgisayar istemis, bilmeden "U Serisi alma" diyenler cikmis. Bilmeden atan cok burada.

Sabah derse gotureceksin, belki aksama kadar sarj etme sansin olmayacak. U serisi az enerji tuketir, ekran karti da olmayan bir model alirsin, takoz gibi adaptor tasimak zorunda kalmazsin. 50-70 Watt'lik kibar bir adaptoru olur.

4GB RAM sorun cikarir, 16 oneririm ama o fiyata bulamayabilirsin, 8GB da olur.

Tavsiyem hafif, pil omru iyi, entegre GPU disinda GPU su olmayan, klavyesi guzel ( yazilimda onemlidir ), ekran parlakligi guzel ( bu da oyle ) U serisi islemcisi olan bir laptop alman.

Son seri islemci olmasina gerek yok, mezun oluncasiya kadar uzerinde calisacagin oyle bir proje olmayacak ki 4. nesil Intel islemcilerle dahi altindan kalkamayasin.

Gaming alma ( eger oyun da oynarim demiyorsan ), bosa agirlik & sicaklik ve negatif pil omru getirir gaming laptoplar.

U serisi işlemci önermem. ASUS X571
  • i7-9750H
  • GTX 1650 4GB GDDR5
  • 8GB DDR4 2666MHz (RAM takviyesi yapın.)
  • 1TB HDD 5400RPM
  • 256GB M.2 SSD
  • Windows 10 Home (dilerseniz Pro lisansı alıp Pro'ya geçin.)
  • 6899₺
8. nesil U serisi işlemciler 7. nesil haswell işlemcilerden daha iyidir. Yanlış bilgilendirme yapmayın.

Yanlış biliyormuşum. O zaman düzgünce düzeltsenize? @bitwise @XMixtelXx . Yanlış bilmek suç mu?
Allah aşkına cevap verin çıldıracağım. Ben önermiyorum dedim çok kötü kesinlikle almayın U serisi alanın çocuğu olmaz mı dedim?

Son düzenleme:

Yahu su konuya en cok mesaji sen yazmissin, kimse bas ogretmen degil sana sevgi ve sefkatle dogrulari gostersin. Bilmiyorsan konusmaz, uzaktan izlersin. Hem bilmiyorsan, hem de en cok konusan sensen yapistirirlar cevabi, bir sure kendine gelemezsin. Welcome to the real world.

Benim bildiğim kadarıyla U serisi işlemciler kötü. Yanlışımı insanca düzeltseniz daha iyi olacak. Ben ben bildiğimi söylüyorum. Adamların söylediklerine bildiğim kadarıyla cevap verdim. Beni eleştirmeden önce Türkçe'ni düzelt.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…