Yazılım için İngilizce nasıl geliştirilir?

Bens0n

Hectopat
Yazılım için, daha sonrasında bu meslekle yurt dışında yaşamak için İngilizce öğrenmek istiyorum. Seviyem hiç yok değil fakat sağlam değil. A2-B1 diyebilirim. Yaşın bu konuda önemli olduğunu düşündüğüm için onu da söylemek isterim; 28. hafta içi kursa diziye ayırabileceğim pek vakit yok. Sadece işe gidiş gelişlerde 1 saat yolda video vs izleyebilirim. Onun dışında hafta sonum boş. Ne tavsiye edersiniz?
Not: Dizi, filmlerin bana çok faydalı olduğunu düşünmüyorum.

Sitcom dizileri izleyebilirsiniz veya Ted konuşmaları dinleyebilir temel seviyeyi söktükten sonra telaffuzları bu siteden pekiştirebilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimelerle cümle kalıpları oluşturabilirsiniz.

Türkçe olarak YouTube'da falan ne izliyorsanız alt yazı açıp onu İngilizce izleyin. Bilmediğiniz sözcüklere ve dil bilgisi yapılarına bakın. Eğer sadece öğrenmek için İngilizce bir şey izleyecekseniz yapmayın. İngilizce sadece dizi film izleyerek öğrenilmez. Tamamen hayatına katman lazım. Ben öyle yaptım, Discord'da önce yabancı insanlarla konuştum sonra YouTube'da yabancı içerikler tüketmeye başladım ve şu an dil öğrencisi olarak YDT'de 60-65 net yapıyorum (çok iyi değil fakat daha 5 ay var.) Seviyemi bilmiyorum fakat native video ve yazılarda konuşulanın %85-90'ını anlıyorum. Bilmediğim kelimelere bakıyorum. Bir kere bile dizi/film izlemedim İngilizce öğrenmek için ya da direkt İngilizce öğrenmek için ciddi bir emek sarf etmedim.

Youtube'dan yazilim dersi izleyin ingilizce olarak. Birazcik dediklerini anliyorsaniz hizli bir sekilde ilerleme kaydedeceksiniz. Videoyu izleyin ve izlerken bilmediginiz her kelimede durdurun, not alin ve cevirin. Hem yazilim terminolojisine hakim olacaksiniz hem de B2 seviyesinin baslarina kadar cikarmakta buyuk yardimci olacaktir. Ama Turkiye'de yasadiginiz icin ne yaparsaniz yapin ingilizcenizi gelistirmek bir sure sonra imkansiz hale gelecek cunku hic ingilizce konusmuyor olacaksiniz. Akici sekilde konusmak icin gundelik hayatinizda istikrarli bir sekilde ingilizce konusmalisiniz.

Sitcom dizileri izleyebilirsiniz veya Ted konuşmaları dinleyebilir temel seviyeyi söktükten sonra telaffuzları bu siteden pekiştirebilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimelerle cümle kalıpları oluşturabilirsiniz.
Hepiniz altyazılı video önermişsiniz fakat dizi filmlerin fayda sağlamadığını söylerken alt yazılı içerik izlemenin faydalı olmadığını söylemek istemiştim. Aklımdaki düşünce ingilizce konuşmak için uygulamalar platformlara giriş yapmak fakat basit bir şekilde konuşmak anlaşmak için o seviye gelmemi nasıl sağlayacağım hakkında kararsızım. Kurslar çok uzun süreli ve verimsiz oluyor. Alt yazılı içeriklerin bana faydası olduğunu pek düşünmüyorum. Bireysel ders veya youtubedan konu anlatımı tarzı dersler vs olabilir. Onun dışında fikirlerinize hala açığım

Türkçe alt yazılı diziden kastım bir kelimeyi veya cümleyi hem Türkçe hem İngilizce okumak bilmediğiniz kelimelerin altını çizip ezberlemek ve cümleyi cümle kalıplarını kafanızda yer edinmesini sağlamak için önerdim benim tavsiyem şu tür videolar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu tür videolar farklı aksanlardan dili kafanızda çözümlemenizi sağlar ve bunun gibi ted konuşmaları da İngilizce konuşan birini duymayı o dili zihninizde tercüme etmeyi pekiştirir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sonra bu öğrendiğiniz kelimelerle cümle kurun sosyal medyayı telefonu İngilizce kullanın Türkçe metinlerden olabildiğince kendinizi izole edin ben şahsen böyle öğrendim

Açıkçası öyle izleyip not alacak kadar vaktim yok hafta içi. Ted konuşmalarını falan dinleyip kulak aşinalığı yapabilirim, herkes bu kadar bir şey izle dinle diyorsa vardır bildiğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…