Yazılım için Linux dağıtımı önerisi

Herhangi bir GNU/Linux dağıtımını yükleyebilirsiniz. Performans açısından XFCE, LXDE veya LXQT masaüstü ortamını kullanan dağıtımları seçmenizi öneririm. Çünkü program derlemek performans gerektiren bir işlemdir. Tabi bu programdan programa değişir.

Yanlış cevaplama yaptım. Kusura bakmayın.
RAM 8 GB işlemci i5-4210U 1.70 GHz DirectX 11 NDIVIA GeForce 840M

Ubuntu tabanlı dağıtımları NVIDIA sürücüsü kurmanız açısından kolaylık sağlayacaktır. Bende yazılımcılık konusunda Arch ve Fedora taraftarıyım. NVIDIA sürücüsüne ihtiyacınız yoksa ve tecrübeliyseniz bunları öneririm. Mint başlangıç için en iyisi.

Arkadaşlar neden Arch önerdim derseniz şöyle: Sürekli son paketleri kullandığı için test ortamı olarak güzel bir iş görür. Fedora'yı ise Linus Torvalds kullanıyor. Bu madde Fedora kullanmak için yeterli bence.

Çok teşekkürler o zaman ben başlangıcı Mint ile yapayım sonra da deneyim kazandıktan sonra Fedora veya Arch Linux'a geçerim.

Direkt Fedora'ya geç. Arch Linux'u kurunca ondan sonra bin tane daha kendin paket yüklemen gerekiyor, yüklemezsen bazı özellikler çalışmıyor tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…